MediAmbient
Comença el període d'exposició pública del nou parc de neteja de l'Eixample

Publicat el 10/06/2014 - Redacció bcn.cat -

La Comissió de Govern ha aprovat, aquest mes de juny, iniciar el període d'exposició pública del projecte per a la construcció del Centre de Neteja de l'Esquerra de l'Eixample al subsòl del parc de Joan Miró.

El nou centre tècnic i logístic dels serveis de neteja de l'Esquerra de l'Eixample comptarà amb capacitat per a 290 operaris i 80 vehicles de servei. S'ubicaran en un edifici soterrat de 3.556 m2, eficient energèticament i integrat paisatgísticament en un hàbitat urbà consolidat.

El futur parc de neteja substituirà l'actual centre de treball ubicat al carrer València, 47, des d'on es coordinen la majoria de serveis de neteja viària de l'Esquerra de l' Eixample, i que traslladarà la seva activitat a diversos centres de la ciutat en les pròximes setmanes, a l'espera de la construcció del nou parc de neteja.

La construcció costarà prop de 9.700.000 euros, amb una durada de l'actuació de 23 mesos, que es preveu iniciar el 2015.

Un edifici eficient i integrat

El nou parc de neteja comptarà amb un aparcament i zona de càrrega elèctrica per als vehicles de la flota de neteja, una zona de gestió de residus i transferidor mecànic de contenidors, un dipòsit d'aigües freàtiques, espai d'oficines i logístic, vestuaris i una sala polivalent.

Aquesta actuació s'aprofita també per dotar d'un local nou a l'associació de veïns del Parc de l'Escorxador, i renovar l'espai per al personal d'Espais Verds que té cura del parc de Joan Miró i la instal·lació de bombament de la font del parc.

Mínim impacte sobre els elements vegetals

El futur parc de neteja de l'Eixample es construirà sota la llosa elevada, aprofitant el desnivell existent per minimitzar l'excavació necessària per al nou equipament. L'accés dels vehicles al parc de neteja es preveu pel carrer Diputació, aprofitant part de la rampa existent que dóna accés al dipòsit de retenció d'aigües pluvials soterrat.

La proposta té el mínim d'impacte sobre els elements vegetals ja que és la zona menys arbrada del parc de Joan Miró, i es preveu replantar les unitats afectades dins del mateix parc.

Relleu a l'actual Parc de Neteja de l'Eixample

El futur centre de neteja al parc de Joan Miró reemplaçarà l'actual del carrer València, 47, en funcionament des de l'1 de juny de 2010. Ara s'està traslladant la seva activitat a diversos centres de la ciutat, a l'espera de la construcció del nou parc de neteja, després que una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya n'ha decretat el cessament de l'activitat en un litigi que van iniciar diferents veïns amb l'Ajuntament de Barcelona a l'any 2010.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari