MediAmbient
Barcelona tanca la temporada de platges amb menys usuaris i menys delictes

Publicat el 09/10/2014 - Cris Gibert -

L'estiu del 2014 ha portat menys gent a les platges de Barcelona. Segons les primeres dades provisionals de l'enquesta municipal d'afluència a les platges de Barcelona, el litoral barceloní ha acollit al voltant de 3.646.038 visitants durant l'estiu de 2014, prop de 100.000 usuaris menys que el 2012, quan es va fer el darrer estudi.

Segons el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers,"aquest fet s'explica per les nombroses tempestes d'aquest estiu i la climatologia adversa".

Aquestes són algunes de les dades que l'Ajuntament ha presentat sobre el balanç de l'estiu i la temporada de platges, un operatiu que va acabar el passat 28 de setembre, però que el consistori es planteja allargar parcialment si es manté el bon temps.

En canvi aquest any, s'han recollit 653 tones de residus a les platges, un 1,8% més que el 2013. Un fet que s'explica, segons Puigdollers, "per la celebració per primera vegada d'actes importants de les Festes de la Mercè a les platges i l'arribada a la sorra de més residus com a conseqüència de les tempestes".

Es redueixen un 10% els delictes a les platges

La Guàrdia Urbana han tramitat 9.280 denúncies per venda ambulant, un 16% més que l'any anterior, i han decomissat 77.540 llaunes de beguda, un 41% més que el mateix període del 2013. Segons el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn "durant molts anys s'ha escrit i parlat molt dels furts a les platges: ara ho hem pogut limitar. Encara se'n produeixen però molts menys"

El grup de platges també ha posat un total de 670 denúncies per activitats i serveis no autoritzats a l'espai públic (massatges, etc..) i ha tramitat 875 denúncies per tinença de drogues.

L'Ajuntament compra l'antiga comissaria de la Policia Nacional al passeig de Joan de Borbó

L'Ajuntament i el Ministeri de l'Interior formalitzaran aquest dijous la compravenda de l'antiga comissaria de la Policia Nacional al Passeig Joan de Borbó, a la Barceloneta, ara en desús. Joaquim Forn ha avançat que d'aquí poques setmanes "presentarem els usos que tindrà".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari