MediAmbient
L'Ajuntament de Barcelona se suma a l'Hora del Planeta

Publicat el 20/03/2014

Dissabte 29 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s'apagaran els llums d'edificis singulars de la ciutat, així com d'algunes fonts ornamentals com a acció per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic al nostre entorn i al medi ambient.

L'Ajuntament de Barcelona s'adhereix dissabte 29 de març a l'Hora del Planeta, una crida mundial impulsada per l'organització WWF que convida a ciutats, organitzacions i ciutadania en general apagar els llums entre les 20.30 i les 21.30 h per conscienciar de l'estalvi energètic en la lluita contra el canvi climàtic.

L'Ajuntament té previst unir-se a aquesta crida internacional i apagar els llums d'edificis, equipaments i instal·lacions municipals singulars de la ciutat, al temps que convida als barcelonins i barcelonines a sumar-se a aquesta acció d'estalvi energètica, tot recordant la coresponsabilitat de tothom en la lluita contra el canvi climàtic i l'adopció de mesures per a l'eficiència energètica.

Pel què fa a les instal·lacions d'aigua de la ciutat, de 20:30 a 21 hores s'apagaran els llums de les fonts ornamentals de plaça de Catalunya, la font ubicada a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia, la de Rambla de Catalunya amb Gran Via, i la font ornamental dels Jardinets de Gracia. Respecte a la Font Màgica, l'espectacle finalitzarà a les 21h enlloc de les 21.30h, és a dir, 30 minuts abans del seu horari habitual.

També s'hi sumaran prop d'una trentena d'edificis i monuments emblemàtics de la ciutat, com l'Arc del Triomf, la façana de l'Ajuntament, la basílica de Santa Maria del Mar, l'església de la Mercè, l'església del Pi, el monument a Colom, la muralla sots Tinent Navarro, la façana del Palau de la Virreina, la plaça Berenguer el Gran, el monument a Mossèn Cinto Verdaguer, la Sagrada Família, el Castell de Montjuïc, l'aureola del Palau Nacional, els pavellons Güell, el campanar Sant Vicenç, el Rellotge de la Pl. Rius i Taulet, el monument Anselm Claver (Pg. Sant Joan), l'escultura de David i Goliat, el Park Güell (Turó de les tres creus), la Torre de la Llum, la façana de l'edifici de Can Fabra, les Tres Columnes del Litoral, l'església d'Abraham, el Centre Moral i Cultural (C/Pujades), la façana de l'ateneu Formiga Martinenca (c/Mallorca), així com les façanes dels edificis d'algunes seus de Districte.


L'Hora del Planeta de WWF pretén implicar més de mil milions de persones i mobilitzar 7.000 ciutats del món per demostrar el suport global a l'acció contra el canvi climàtic apagant els llums dels seus principals edificis i monuments.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari