MediAmbient
Quan les mitgeres es maquillen

Publicat el 29/09/2014

En total, a Barcelona hi ha unes quaranta parets mitgeres. A través de l'aplicació mòbil BCN Paisatge podreu consultar-les totes i trobar-ne ressenyes. Aquestes en són algunes de les més emblemàtiques:

Mitgera dels Jardins, a les Corts

Aquesta mitgera causa un especial impacte en el paisatge per la seva gran visibilitat. Es planteja una intervenció d'integració singular que utilitza la matèria viva com a argument: un jardí en vertical. Els vianants podran utilitzar el telescopi per observar les espècies d'aus que hi viuen.

Mitgera del Ginjoler, a Sarrià-Sant Gervasi

L'objectiu d'aquest projecte de remodelació paisatgística és reivindicar el ginjoler, inclòs al Catàleg d'arbres d'interès local. Professors i alumnes en pràctiques de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja han participat en el tractament de la paret amb textures i cromatismes.

Mitgera del Jardinet del Pedró, a Ciutat Vella

Aquesta mitgera s'inspira en l'estil dels balcons del barri del Raval. Es tracta d'un hort vertical on s'han plantat fins a 8 espècies diferents triades d'entre les que abunden als balcons del barri. Al terrat, unes plaques solars acumulen energia per fer funcionar el sistema de reg autosuficient, que acumula l'aigua de la pluja.

Mitgera dels Balcons de Barcelona, a l'Eixample

L'encant del mural, que des de pocs metres de distància sembla una façana real, l'aporten un bon grapat de personatges famosos que s'estan als balcons: Cristòfor Colom, Santiago Rusiñol, Àngel Guimerà, Margarida Xirgu, Joan Maragall, Pompeu Fabra, Antoni Gaudí, Ildefons Cerdà, Josep Tarradellas, Carmen Amaya, Mercè Rodoreda, Francesc Macià i Pau Casals en són només uns quants. La paret mitgera es va pintar per als Jocs Olímpics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari