MediAmbient
S'estrena el nou parc urbà que uneix els barris d'Horta, la Clota i la Vall d'Hebron

Publicat el 20/07/2013 a les 14:00 h. - Jorge Cebrián -

Van ser els mateixos veïns els qui van batejar aquest espai amb el nom de parc de les Rieres, i aquest dissabte no se n'han volgut perdre l'estrena i les visites que s'han organitzat. Destaca la construcció aprofitant la coberta del nou dipòsit de regulació d'aigües pluvials i del nou parc de neteja de la zona, i que travessa els barris d'Horta, la Clota i la Vall d'Hebron, al districte d'Horta-Guinardó.

Vídeo 'Parc de les Rieres'

A més, el conjunt edificat permet generar un corredor cap a Collserola i les zones verdes urbanes, i incorporar a la xarxa pública nous equipaments per millorar els serveis vinculats a la neteja viària i a la gestió del cicle de l'aigua de Barcelona per fer que la ciutat funcioni.

El parc i els equipaments subterranis s'ubiquen en l'àmbit format per la plaça de Botticelli, la plaça de l'Estatut, l'avinguda de l'Estatut i el carrer de Jerez. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat, aquest dissabte, la importància d'aquest nou eix vertebrador que pretén facilitar que Collserola "entri a la ciutat, no que la ciutat envaeixi Collserola. I aquest és un exemple del fet que la natura entra a la ciutat".

Per la seva banda, veïns com Rafael Linares, Núria Serra i Eugènia Pérez han mostrat la seva satisfacció pels resultats finals de les obres, que han permès oferir al barri un espai de lleure totalment renovat i modernitzat.

A tall d'exemple incorpora innovacions importants en matèria d'autosuficiència energètica i de renaturalització, com ara la instal·lació d'una pèrgola fotovoltaica de 642 m2, disposa de tecnologia LED, i aprofita l'aigua de la pluja per al rec i l'energia solar per la seva il·luminació, que es completa amb 921 LED encastats als murets per crear un itinerari de llum. A més s'ha fet servir fusta tecnològica reciclada per als elements de mobiliari urbà i l'àrea de jocs.

Per a la construcció d'aquest pol d'equipaments, amb el nou parc de neteja, el dipòsit pluvial i el nou parc urbà, s'hi han invertit 44,7 milions d'euros, en unes obres que han durat prop de quatre anys i mig.

Pistes de petanca, circuit de salut i zona de jocs infantils accessibles

A la primera terrassa s'ha instal·lat una pèrgola fotovoltaica que aporta ombra a les pistes reglamentàries de bitlles i petanca. Aquest espai també disposa d'un bar i serveis públics.
A la segona terrassa hi ha un circuit de salut i esportiu per a la pràctica d'exercicis físics especialment adreçats a la gent gran.
A la tercera terrassa es troba la zona de jocs infantils accessible.
La darrera de les terrasses disposa d'un espai central de sauló compactat, zones de paviment i grades, i un escenari arbrat per a la celebració de les festes del barri.

Tot el parc urbà disposa de vegetació de tipus mediterrani.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Parc de les Rieres

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari