MediAmbient
Saps com es converteixen els residus en recursos?

Publicat el 19/12/2014

El Punt verd de la Barceloneta ofereix durant tot el 2015 'R-Barceloneta', un programa d'activitats sobre gestió i prevenció de residus adreçat a tots els públics.

L'Ajuntament de Barcelona impulsa "R-Barceloneta", un programa d'activitats adreçat especialment als veïns i veïnes del barri de La Barceloneta, però també a tota la ciutadania, per al foment de la cultura de la reutilització i la gestió dels residus. "R-Barceloneta" es duu a terme de gener a desembre del 2015 al Punt Verd del barri de la Barceloneta (Pg. de Salvat Papasseit, 3 al costat de la Fàbrica del Sol).

"R-Barceloneta" és un programa de sensibilització ambiental que té com a objectius:

1) Promoure el Punt Verd del barri de la Barceloneta com a eina d'educació i participació ambiental entre el veïnat del barri
2) Millorar la prevenció i la gestió de residus al barri
3) Fomentar l'economia circular, convertint els residus que es portin al Punt Verd en recursos per al barri a través de tallers, activitats, etc.

El Punt Verd del barri de la Barceloneta és un equipament ubicat al Parc de la Barceloneta al qual el veïnat porta els residus que no es poden llençar als contenidors del carrer.

"R-Barceloneta" inclou activitats amb les entitats, centres educatius i equipaments per convertir residus en recursos útils pel barri. Ofereix una oferta d'activitats per aprofitar residus del Punt Verd per donar-los utilitat en el marc de les activitats i necessitats de les entitats del barri.

D'entre les activitats s'inclouen:

- Tallers oberts a tot el veïnat per aprendre a convertir residus del Punt Verd en recursos útils a la ciutadania.

- Crides. Convidarem veïns i veïnes a dur al Punt Verd del barri residus que es convertiran en recursos a través dels tallers.

- Punts informatius. Per explicar què és el Punt Verd i donar a conèixer les activitats del programa. El punt informatiu estarà disponible l'últim dijous de cada mes davant el Mercat de la Barceloneta (C/ Atlàntida, 49 de 10:00h. a 13:00h). També es disposaran de punt s informatius en el marc de les festes de la primavera, festes majors, etc.

D'entre les accions incloses al programa "R-Barceloneta" s'inclouen activitats per convertir l'oli usat de cuina en sabó per rentar roba, tallers per reutilitzar roba i customitzar-la, com fer manteniment i reparacions d'ordinadors i d'aparells electrònics i elèctrics, tallers de reutilització de joguines, visites al Punt Verd del barri, tallers infantils i familiars amb materials diversos del Punt Verd, sessions per explicar com prevenir els residus tòxics a la llar, entre d'altres.


Per participar de les activitats cal inscriure's a La Fàbrica del Sol
Tel. 932 564 430
Adreça electrònica: lafabricadelsol@bcn.cat
Web: bcn.cat/habitaturba
Adreça per a inscripcions: http://bcn.cat/lafabricadelsol/inscripcions

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari