MediAmbient
Els jardins del Baluard s'obren al públic

Publicat el 29/01/2015 - Albert Burjachs -

Des de principis d'any, es poden visitar cada primer i tercer diumenge del mes. Feia dues dècades que estaven tancats.

Vídeo 'Jardins del Baluard'

Al costat de les Drassanes, més amunt del Portal de Santa Madrona, l'únic portal que es conserva de la muralla medieval de Barcelona, s'hi amaga un dels jardins amb més encant de Barcelona, una sorpresa per a tots els que s'hi endinsen. Es tracta del jardí del Baluard, tancat al públic des de feia 20 anys i que des del 2015 obre cada primer i tercer diumenge del mes.

El jardí es troba al Raval, just al costat de la muralla del segle XIV. Aquest tram de muralla el va fer construir Pere III el Cerimoniós (1319-1387). El baluard de Santa Madrona es va construir posteriorment, entre el 1775 i el 1776, per reforçar les defenses en un temps en què se succeïen les guerres amb els francesos i els carlins i la ciutat s'enfrontava amb l'amenaça constant dels corsaris.

Des del principi del segle XX, quan la Casa del Governador va passar a ser una escola infantil, els jardins del Baluard van convertir-se en el pati de l'escola, fins als anys seixanta, aproximadament. "Els jardins tenen un encant especial, perquè feia més de 20 anys que estaven tancats. La gent els podia veure només des de fora. Ara s'hi pot passejar i copsar la tranquil·litat de l'espai i la història que l'envolta", explica el president de la Coronela de Barcelona, Nicolau Martín, que gestiona i custodia aquesta zona emmurallada.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Jardins del Baluard'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari