MediAmbient
Consulta el palmarès del 12è Concurs Internacional de Roses Noves de 2012

Publicat el 09/05/2012

Més de 9.000 ciutadans s'han acostat al Roserar Cervantes per conèixer de prop les noves roses. Consulta aquí tot el palmarès amb les roses guanyadores.

El roser d'Alain Meilland ha rebut quatre dels deu reconeixements del concurs, entre ells el premi Barcelona i el premi al millor roser Floribunda-Polyantha. La Rosa Ciutadana 2012 i el premi Rosa de les Escoles ha recaigut en una varietat de l'obtentor francès Pépiniéres Delbard.

Consulta el palmarès en el document adjunt (PDF), que inclou nom de l'obtentor, nom de la rosa, país d'origen i una imatge il·lustrativa.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona es va crear l'any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona que es remunta a les primeres dècades del segle passat. Un espai reservat d'aquests jardins reuneix el rosers guardonats en cada edició de concurs, que compta amb un gran reconeixement internacional.


Les roses presentades a concurs han estat creades per cultivadors especialitzats en roses (anomenats obtentors) a partir de creuaments entre rosers ja existents. Són varietats inèdites que no han estat comercialitzades encara. Enguany s'han presentat 70 varietats de rosers a concurs (61 al 2011), procedents de 21 obtentors (16 a 2011) de 7 països.


El 12è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona està organitzat per l'Ajuntament de Barcelona a través d'Hàbitat Urbà i compta amb el patrocini d'Agua Fresca de Rosas d' Adolfo Domínguez. Hi col·laboren també Barcelona Hotel, Aigües Veri, Caves Mont-Ferrant i Telefèric de Montjuic. En el concurs també hi han col·laborat entitats com Ared, Centre d'Iniciatives per a la Reinserció i Càritas.


El concurs se celebra cada any al Roserar del Parc Cervantes, un dels espais verds emblemàtics de la ciutat de Barcelona, tant per la seva popularitat, la singularitat de les espècies que acull, com per l'evident bellesa de l'entorn. És un espai privilegiat que permet posar en relleu el valor botànic, estètic i pedagògic de les roses.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari