MediAmbient
La memòria de Miquel Martí i Pol ben viva

Publicat el 16/11/2013 a les 19:45 h. - Redacció bcn.cat -

Barcelona s'ha sumat als actes que s'estan fent arreu del país amb motiu del 10è aniversari de la mort del poeta. Ho ha fet amb la inauguració dels Jardins Miquel Martí i Pol, situats a Can Framis, seu de la Fundació Vila Casas.

Vídeo 'Jardins Miquel Martí i Pol'

A l'acte hi ha assistit, entre d'altres, Montserrat Sans, vídua de Miquel Martí i Pol; Jordi Serra, alcalde de roda de Ter i president de la Fundació Miquel Martí i Pol; Jaume Ciurana, cinquè tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí; i Ramon Besora, president de l'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol i patró de la Fundació. L'alcalde ha agraït la presència a tots els assistents, i especialment a la vídua de poeta, Montserrat Sans.

L'alcalde ha explicat que amb la inauguració d'aquests jardins, Barcelona se suma als nombrosos actes que s'estan fent arreu del país amb motiu del 10è aniversari de la mort del poeta de Roda de Ter. Trias ha remarcat la grandesa literària i humana de Martí i Pol. La seva poesia, intimista, irònica, d'afirmació patriòtica i sentimental, és avui més viva que mai, ha dit Trias que ha afegit que Martí i Pol és també un exemple de compromís social, va estar sempre al costat dels col·lectius més febles, i un exemple també a l'hora d'afrontar serenament la malaltia que va tenir.

"Barcelona", ha dit Trias, "sempre ha estat i és una ciutat de poesia" i ha recordat que cada primavera la ciutat organitza la Setmana de la Poesia, amb activitats com els Jocs Florals, una de les propostes literàries més antigues d'Europa, i el Festival Internacional de Poesia. "Durant aquella Setmana, la poesia s'escampa per Barcelona".

L'alcalde ha assenyalat que Miquel Martí i Pol va contribuir a que la poesia ja no tingui l'etiqueta de minoritària. "Un poema ens pot ajudar a pensar i a reflexionar, i en un món que es belluga a una gran velocitat, els poemes i els poetes són més necessaris que mai", ha afegit Trias.

A parer de l'alcalde la poesia és un dels elements que ha de contribuir a projectar-nos al món com el que som i volem ser: la capital de Catalunya, una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar i per això ha destacat la importància de "llegir, i rellegir, Martí i Pol en aquests temps complexos, d'incertesa, i també d'il·lusió pel que fa al futur d'aquest país".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:La memòria de Miquel Marí i Pol ben viva

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari