MediAmbient
Comença la remodelació dels jardins de Rubió i Lluch

Publicat el 29/12/2014

La remodelació dels jardins de Rubió i Lluch ja ha començat. Són uns treballs que es fan per ampliar l'espai ciutadà i la vegetació actual, i també es busca millorar la convivència a la zona.

Els jardins de Rubió i Lluch estan situats al pati de l'antic Hospital de la Santa Creu i la Casa de la Convalescència. Encara mantenen el caràcter de claustre, i les obres de remodelació volen mantenir aquesta essència.

El projecte s'ha consensuat amb les institucions que envolten els jardins: la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca de Sant Pau, l' Escola Massana, la sala d'exposicions La Capella i la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. La regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, indica que "ells són majoritàriament els principals usuaris i els que coneixen bé què cal fer. Per això ha estat un procés en què tots han opinat". En aquest sentit, i a proposta de l'Escola Massana, es trasllada la guingueta actual per evitar les molèsties que generava. A partir d'ara estarà situada al pati de La Capella.

Guanyar espai i seguretat

Es preveu ampliar la zona de vegetació actual i pavimentar tot el recinte. La reforma inclou també la renovació del mobiliari urbà, la millora de la senyalització perquè les ubicacions dels diferents equipaments quedin clares i l'augment de la seguretat. Aquest fet s'aconseguirà, segons Mercè Homs, "quan la gent circuli més pels claustres i no pel centre del pati, i per això se'n regularà l'accés i es prioritzarà la circulació pels laterals".

La reforma, que afecta una zona de 4.240 metres quadrats, té un pressupost d'uns 313.000 euros. Està previst que les obres acabin el març vinent.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Remodelació dels Jardins de Rubió i Lluch'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari