MediAmbient
Barcelona amplia les àrees d'esbarjo per a gossos

Publicat el 31/03/2015

L'Ajuntament treballa per millorar i ampliar els espais públics per a ús dels animals de companyia i garantir la bona convivència amb altres usos ciutadans d'aquestes zones.

Barcelona tindrà 104 àrees d'esbarjo de més de 150 m², i cada districte disposarà, com a mínim, d'una de més de 700 m². Actualment a la ciutat n'hi ha 6, i l'objectiu és arribar a les 24 en els pròxims 4 anys. L'ampliació i millora també afectarà les àrees que tenen entre 150 i 700 m², que passaran de les 56 actuals a 80. Aquest pla de millora i ampliació d'àrees d'esbarjo permetrà que Barcelona tingui en els pròxims anys un total de 54.165 m² d'espai per a gossos, 22.500 més que els que hi ha en l'actualitat.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha destacat que aquestes millores "es fan per a la bona convivència entre les persones que no tenen animals de companyia i aquelles que sí que en tenen i volen gaudir de l'espai públic". Martí ha explicat que en la primera fase d'execució del pla hi haurà tres espais prioritaris a l'hora de fer les reformes: el parc de l'Espanya Industrial, el parc del Putxet i el de l'Estació del Nord. Aquesta primera fase preveu 48 actuacions, 19 de les quals seran de millora, i 29 de construcció d'àrees noves.

Tant les àrees noves com les millorades o ampliades incorporaran elements segurs per als animals, com tanques noves, espais de divertiment, arbrat i flora adequats i cadires, papereres i fonts. L'Ajuntament i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona han col·laborat per elaborar tots aquests elements i assegurar la comoditat i la seguretat dels usuaris.

A Barcelona hi ha censats 41.000 gossos

El president del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Josep Gómez, ha destacat que fruit d'aquesta col·laboració amb el consistori es va poder elaborar la nova ordenança de protecció, tinença i venda d'animals, aprovada el juliol del 2014. Gómez ha explicat que "és una ordenança capdavantera" i situa Barcelona com a ciutat amiga dels animals. Aquesta ordenança regula, entre d'altres aspectes, el cens dels animals, les condicions per passejar per la via pública, els controls veterinaris o l'accés dels gossos al metro. Actualment hi ha 41.000 gossos censats a la ciutat de Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona, amiga dels animals. Balanç 2011-2015

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari