MediAmbient
Un 'oasi' verd dins l'entramat més dens de la ciutat

Publicat el 09/10/2014

El districte de Ciutat Vella, a través del Pla Flors, ha creat un nou jardí al barri de Santa Caterina. Té 800 metres quadrats i està ubicat a l'espai que ha quedat lliure després d'enderrocar set edificis municipals.

El nou jardí, ubicat entre els carrers de Mestres Casals i Martorell i de l'Arc de Sant Cristòfol, s'ha fet al solar de 800 metres quadrats que abans ocupaven 7 edificis municipals. La singularitat del jardí és que els seus murs estan fets amb material recuperat dels enderrocs d'aquests edificis.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el Pla Flors, un pla que, segons explica la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, "vol posar color i olor als carrers de Ciutat Vella. Són actuacions que, tot i no ser obres espectaculars, acostumen a ser les més valorades pels veïns."

En aquest cas concret, segons la regidora, "els veïns de la zona han passat de tenir davant de casa seva edificis degradats a un espai ample, bonic i que convida a estar-hi."

Programa de microurbanitzacions

L'arranjament del solar, que ha tingut un cost aproximat de 60 mil euros, té un caràcter provisional. Són les anomenades Obrir document PDF microurbanitzacions, és a dir, donar usos a solars de titularitat municipal a l'espera de definir-ne l'ús definitiu.

El jardí, de forma ovalada, té una lleugera elevació de la superfície per potenciar la presència visual de les flors i de les plantes cap als vianants. Amb espais com aquest, a més, segons indica Mercè Homs, "el districte vol recuperar la memòria històrica dels jardins que abans hi havia a la ciutat."

Les plantes i les flors que s'han utilitzat per crear aquest jardí estan relacionades amb el nostre clima, perquè així es garanteix la pervivència de la flora.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Un 'oasi' verd dins l'entramat més dens de la ciutat'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari