MediAmbient
Notícia malbaratament alimentari

Publicat el 18/11/2014

La campanya inclou diferents accions adreçades a tots els públics, entre les quals hi ha una exposició itinerant on s'explica l'origen del malbaratament i com evitar-lo, una aplicació mòbil per ser més curosos amb el menjar que comprem, informacions a premsa, ràdio i televisió i altres accions a les xarxes socials.

La campanya, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s'adreça a tots els ciutadans que en algun moment de la cadena de producció, venda, consum i rebuig de productes poden canviar els seus hàbits per evitar llençar el menjar.

L'exposició itinerant, més un taller participatiu pretén per conscienciar sobre la importància de no llençar els aliments i motivar la ciutadania a canviar el seu comportament amb accions que es poden fer en el moment de la compra, emmagatzematge i preparació dels menjars.

L' aplicació mòbil conté tres punts clau: La compra (per fer la llista de la compra d'una manera intuïtiva i visual); la calculadora de racions (per comprar en funció de la gent que menjarà i els plats que es volen cuinar); i la cuina (receptes en funció dels aliments que tenim a la nevera i que estan a punt de fer-se malbé). Disponible a l'app store i la play Store. A través d' Instagram (@somgentdeprofit) es presenten animacions de 15 segons il·lustrant consells i actituds contra el malbaratament. Finalment al Youtube es pot trobar el videoclip del grup VeryPomelo sobre aquesta temàtica: video

més informació

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari