MediAmbient
Coneix com funciona una instal·lació de recollida pneumàtica

Publicat el 16/01/2013

A través d'aquest nou interactiu et proposem conèixer com funciona el sistema de recollida pneumàtica, un dels sistemes de recollida de residus domèstics vigents a la ciutat de Barcelona.

El sistema de recollida pneumàtica està conformat per una sèrie de punts d'abocament repartits per diferents zones en funcionament i una central on van a parar els residus mitjançant canalitzacions sota els carrers.

Les centrals i la xarxa disposen d'un sistema de comunicacions que permet conèixer en tot moment el seu estat i l'emplenat de bústies des del centre de control. Aquesta informació permet optimitzar en temps real les bústies a recollir.

La recollida pneumàtica millora l'impacte visual i no genera olors, a més de reduir el trànsit de vehicles i per tant disminuir el soroll i la contaminació.

Per a més informació sobre el sistema de recollida pneumàtica de residus, podeu consultar l'interactiu.

11.561 tones recollides amb la recollida pneumàtica a Barcelona

L'any 2011 la xarxa de recollida pneumàtica era de 31'5 quilòmetres, amb un total de 1.596 vàlvules, que van donar servei a uns 78.106 ciutadans i va representar un 2,3% del total de la recollida domiciliària d'orgànica i resta. Un 6 % de les bústies corresponen al sistema de pneumàtica mòbil, on l'aspiració la realitza un camió en lloc d'una central.


Durant l'any 2011 amb aquest sistema es van recollir un total de 11.561 tones de residus. Actualment hi ha 8 centrals en funcionament:

  • Vila Olímpica
  • Poblenou – Diagonal
  • La Sagrera - La Maquinista
  • Santa Caterina
  • El Raval
  • Pl. Lesseps
  • Fòrum (compartida amb Sant Adrià del Besòs).
  • 22@ Llevant

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari