MediAmbient
Disminueix el consum de bosses de plàstic d'un sol ús

Publicat el 25/07/2013

L'any 2011 es va reduïr un 45% el consum per càpita de bosses de plàstic d'un sol ús en 4 anys. L'objectiu marcat en el programa de gestió de residus municipals 2007-2012 (PROGREMIC) era la reducció del 50% de les bosses l'any 2012, pel que els resultats es valoren satisfactòriament.

Aquests resultats s'han assolit gràcies a un acord voluntari amb el sector, anomenat "Pacte per la bossa". A Catalunya l'any 2011 es van consumir 26 milions de bosses a la setmana, mentre que el 2007 el consum era de 45 milions d'unitats setmanals. O el que és el mateix, cada llar va consumir l'any 2011 465 bosses i quatre anys abans n'eren 911. De mitjana, cada català consumeix al llarg de l'any 179 bosses de plàstic, 148 menys que el 2007. L'any 2011 es van consumir a Catalunya mil milions de bosses de plàstic menys que en el 2007.

Les entitats adherides al Pacte per la Bossa van signar fa dos mesos una pròrroga de l'acord fins l'any 2014 per continuar treballant en la reducció del consum de bosses. Actualment s'està duent a terme l'estudi del consum de bosses corresponent a 2012. Aquest estudi permetrà de conèixer si s'ha assolit l'objectiu plantejat, tant en el Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PROGREMIC) com en el propi Pacte per la Bossa de reducció del 50% pel que fa al consum per càpita.

Catalunya se situa, segons les dades presentades en roda de premsa el 23 de juliol a Barcelona, per sota de la mitjana europea en consum de bosses de plàstic d'un sol ús. Els últims estudis indiquen que els ciutadans europeus consumeixen unes 198 bosses cada any, mentre que els catalans n'usen 179.

Més informació

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari