MediAmbient
Tornen els tallers de jardineria 'Fes de Casa Teva un Jardí'!

Publicat el 04/09/2014

Els tallers se celebren un diumenge al mes, entre els mesos d'octubre i juny, en diversos espais verds de la ciutat, amb la intenció d'apropar els coneixements en jardineria i biodiversitat al públic en general, en funció a la temàtica i l'època de l'any.

Un any més, i en el marc de la programació del curs 2014-2015 del Centre Formació del Laberint, tornen els tallers de jardineria del cicle "Fes de casa teva un jardí".

El programa del Centre de Formació del Laberint té l'objectiu de difondre els coneixements i la gestió conjunta de la jardineria i la biodiversitat a aficionats, tècnics i, en general, a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

A continuació teniu el llistat i informació de tots els tallers programats per al curs 2014-2015 del cicle "Fes de casa teva un jardí":

Colors de tardor i fruits d'hivern. Preparació del jardí per a l'hivern.
El jardí s'omple de colors a la tardor i es prepara per oferir aliment als ocells amb els saborosos fruits que molts arbustos els ofereixen. La preparació per a l'hivern i les tasques de manteniment que la vegetació precisa serà el que coneixerem en aquest taller.

Dia i horari: diumenge 19 d'octubre a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Jardí d'Aclimatació, Av. de l'Estadi, s/n
Transport públic: Bus 125, 150. M L1, L3 i L8 Plaça Espanya i FGC S4, S8 i S33 Plaça Espanya

Els bulbs mediterranis de floració primerenca. La plantació i el cultiu.
Les floracions dels bulbs de la zona mediterrània anuncien l'arribada de la primavera amb una variada gamma de colors. Ara és el moment de plantar-los a casa i descobrir com cultivar-los.

Dia i horari: diumenge 16 de novembre a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, Av. Miramar, 20-30
Transport públic: Metro L3 Drassanes, Funicular Montjuïc

Guarniments nadalencs amb elements del jardí.
Branques i fulles seques, fruits d'hivern acolorits, retalls de podes, plantes sempre verdes... la terrassa i el jardí ens proporciona un material excel·lent per confeccionar guarniments nadalencs per casa.

Dia i horari: diumenge 14 de desembre a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Jardins de la Indústria, carrer de la Indústria, 109
Transport públic: Metro L5 Hospital de Sant Pau

Les plantes enfiladisses fan jardins verticals. Les millors espècies per a cada espai.
Balcons, terrasses, espais petits, les plantes enfiladisses permeten crear frondosos jardins verticals i, a la vegada, oferir un refugi per a moles espècies de fauna auxiliar del jardiner.
Coneixerem les espècies adequades a cada situació i el seu manteniment.

Dia i horari: diumenge 25 de gener a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Parc de la Trinitat, Pg. de Santa Coloma, 91-93
Transport públic: Metro L1 Trinitat Vella

Jardins dins de casa: les plantes d'interior.
El menjador, la cuina, els llocs de treball, tots ells es poden convertir en un jardí interior, només cal escollir les plantes que s'adapten millor a cada espai i les seves característiques. Els beneficis que ens proporcionen les plantes a casa i el seu cultiu.

Dia i horari: diumenge 22 de febrer a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Jardins de Williams Shakespeare, carrer Dulcet, 22
Transport públic: Bus 63, 78

TROC VERD
Espai per als afeccionats a la jardineria on tot s'hi pot intercanviar: llavors, esqueixos, llibres, revistes o coneixements i trucs. Una trobada festiva per completar tot el que es treballa als tallers.

Dia i horari: diumenge 8 de març a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Parc de la Barceloneta, Pg. Marítim de la Barceloneta, 15-21
Transport públic: Metro L4 Barceloneta
Sense inscripció prèvia
Activitat gratuïta

Les noves varietats de rosers. Bones pràctiques de cultiu.
Els rosers són dels arbustos més cultivats, tant al jardí com en testos, i cada cop els obtentors ens ofereixen varietats millor adaptades a diverses situacions. Les bones pràctiques de cultiu respectuoses amb l'entorn afavoreixen la salut i vigor dels nostres rosers.

Dia i horari: diumenge 22 de març a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Roserar del Parc de Cervantes, Av. Diagonal, 712-716
Transport públic: Metro L3 Zona Universitària

L'hort a casa. Les millors espècies per a una bona collita.
Jardineres o testos poden produir hortalisses delicioses si fem una tria acurada de les varietats que s'adapten a aquest tipus de conreu. Conèixer els requeriments de cultiu, el moment de la recol·lecció i les espècies més adients per a casa nostra serà l'objectiu d'aquest taller d'hort casolà.

Dia i horari: diumenge 19 d'abril a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Hort de Can Mestres, Camí de Can Clos, 1-9
Transport públic: Bus 13 i 125

Els espais d'ombra i les plantes més adequades.
Terrasses, balcons o patis ombrívols ens permet utilitzar una gran varietat de plantes que demanen situacions ombrejades per poder desplegar tot el seu atractiu. Les espècies més adequades i el coneixement del seu cultiu ens permetran crear espais plaents plens de vegetació.

Dia i horari: diumenge 31 de maig a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Jardí de La Tamarita, Pg. de Sant Gervasi, 41-47
Transport públic: FGC L7 Av. Tibidabo

Plantes per a jardins amb poca aigua i molta llum: les plantes crasses.
Les plantes crasses despleguen tot el seu atractiu, tant en jardins com en balcons i terrasses, demanant-nos molt poc . Aconseguirem espais enjardinats de gran atractiu amb poca despesa d'aigua utilitzant la gran varietat de plantes suculentes que tenim a la nostra disposició.

Dia i horari: diumenge 21 de juny a les 11 i a les 12 h.
Lloc: Jardins de Costa i Llobera, Ctra. de Miramar, 2-36
Transport públic: Funicular de Montjuïc

INFORMACIÓ

Preu dels tallers*: inscripció individual 2,50€. Infants, joves fins els 14 anys i majors de 65 anys gratuït. Grups a partir de 10 assistents 1,25€ per persona. TROC VERD (activitat gratuïta) sense inscripció prèvia

El Centre pot suspendre la realització dels cursos si no s'hi inscriuen un mínim d'alumnes. En cas de pluja que no permeti la realització dels tallers, aquests s'anul·laran.
S'informarà als alumnes dels equips de protecció individual i materials que els cal per a la realització dels cursos pràctics i tallers.

*Preus públics 2014

Centre de Formació del Laberint
Germans Desvalls, s/n.
Parc del Laberint d'Horta
08035 Barcelona
Tel. 93 256 56 01
Fax 93 428 61 98
formacio.laberint@bcn.cat
www.bcn.cat/habitaturba

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari