MediAmbient
Jornada de presentació del Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona

Publicat el 29/10/2013

El proper dijous 28 de novembre tindrà lloc la presentació oficial del Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona, presentat a tots els grups municipals de l'Ajuntament al gener de 2013. Reserva't la data!

La presentació pública del Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona tindrà lloc a l'Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de 16 a 20 hores, i permetrà conèixer i debatre entorn aquest instrument estratègic que defineix els reptes, els objectius i els compromisos del Govern municipal en relació a la conservació del verd i de la diversitat biològica, i en relació a com la població coneix el patrimoni natural, en gaudeix i en té cura.

La jornada serà presentada per Joan Puigdollers, Regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans – Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona; Roman Llagostera, Gerent Adjunt de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona; Vicente Guallart, Arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona; i Antoni Alarcón, president de l'Associació de Professionals del Medi Ambient (APROMA). Comptarà amb l'assistència de professionals experts del sector ambiental, vinculats a la transformació del territori, ecòlegs i biòlegs així com afeccionats.

La jornada inclourà una conferència inaugural a càrrec de Chantal van Ham, membre de l'Oficina del Programa Europeu de la IUCN (International Union for Conservation of Nature) a Brussel·les, sota el títol "Els valors de la biodiversitat per a la vida urbana. Una perspectiva internacional". Posteriorment Margarita Parés, biòloga i cap del Programa de Biodiversitat d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, presentarà el Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona.

Enric Batlle, arquitecte i professor de la UPC; Joan Pino, ecòleg investigador i professor de la UAB i membre del CREAF; Carles Llop, arquitecte i professor de la UPC i Enric Pol, catedràtic de psicologia social i ambiental de la UB, protagonitzaran el debat moderat per Teresa Franquesa, doctora en biologia i directora de Gestió del Coneixement d'Hàbitat Urbà sota el lema "¿Què aporta la infraestructura verda a la qualitat de vida?".

Durant la jornada es donarà a conèixer el TimeLapse "Barcelona i Natura" produït per Pau Garcia Laita per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest audiovisual estarà disponible al web municipal.

La jornada és gratuïta amb inscripció prèvia. Les places són limitades a l'aforament de l'espai. Podeu formalitzar les vostres inscripcions omplint aquest formulari, contactant al telèfon 93 245 29 01, o a través d'un correu electrònic a aproma@aproma.org.

També pode descarregar-vos el Pla del verd i de la biodiversitat en aquest enllaç.

RESUM DEL PROGRAMA

Auditori Biblioteca Jaume Fuster
Plaça de Lesseps 20-22. Barcelona
28 de novembre de 16 a 20h.

16.00h
Inauguració Jornada i Presentació

Joan Puigdollers i Fargas. Regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona
Albert Vilalta. Gerent d'Hàbitat Urbà. Ajuntament de Barcelona
Martí Boada. Geògraf, ambientòleg i professor UAB
Vicente Guallart. Arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona
Jordi Ribas. Director d'Espais Verds i Biodiversitat. Ajuntament de Barcelona
Antoni Alarcón. President d'APROMA

16.45h
Projecció del TimeLapse "Barcelona i Natura" (Pau Garcia Laita)

17h
Conferència: Els valors de la biodiversitat per a la vida urbana. Una perspectiva internacional.
Chantal van Ham, European Programme Officer IUCN (International Union for Conservation of Nature). Brussels

18h
Presentació del Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona
Margarita Parés. Cap del Programa de Biodiversitat. Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona

18.30h
Taula rodona ¿Què aporta la infraestructura verda a la qualitat de vida?
Enric Batlle. Arquitecte i professor de la UPC. Batlle i Roig Arquitectes
Joan Pino. Ecòleg investigador i professor de la UAB. CREAF
Carles Llop. Arquitecte i professor de la UPC. Jornet-Llop-Pastor Arquitectes
Enric Pol. Catedràtic de Psicologia Social i Ambiental de la UB

Moderadora: Teresa Franquesa. Directora de Gestió del Coneixement. Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona

19.45h
Presentació de les conclusions de la jornada
Teresa Franquesa. Directora de Gestió del Coneixement. Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona.

20 h: Cloenda
Roman Llagostera. Gerent Adjunt de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari