MediAmbient
L'Ajuntament i Repsol reforcen el compromís per l'AutoGas

Publicat el 31/10/2013 a les 11:54 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona i Repsol han signat un acord pel qual s'instal·laran a la ciutat dos nous punts de repostatge d'AutoGas, el combustible alternatiu més utilitzat en l'actualitat. Així, se sumaran als quatre ja existents.

L'Ajuntament de Barcelona i Repsol han signat un acord per seguir promovent a la ciutat l'ús de l'AutoGas, el combustible alternatiu més utilitzat en l'actualitat, menys contaminant per les seves baixes emissions d'òxids de nitrogen i de partícules i més econòmic que els combustibles convencionals (representa almenys un 20% d'estalvi).

L'acord subscrit contempla la instal·lació de dos nous punts de subministrament d'AutoGas, també conegut com GLP d'automoció, que se sumaran, abans del 2015, als quatre que ja existeixen a Barcelona (instal·lats a Vila Olímpica, plaça Alfons Comín, Nus de la Trinitat i Mercabarna).

Per als dos nous punts, s'estudien diverses localitzacions, entre les quals es troben l'avinguda de Sarrià, el passeig de Valldaura i el carrer Potosí.

L'Ajuntament també estudia la possibilitat d'implantar bonificacions sobre l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica als vehicles propulsats per aquest combustible, així com possibles bonificacions en les tarifes d'estacionaments públics i zones regulades, o l'ampliació dels temps de càrrega i descàrrega per a vehicles comercials.

En total, hi ha 19 punts de subministrament a l'àrea metropolitana, i Repsol preveu arribar als 90 al conjunt de Catalunya l'any 2015. De fet, a Catalunya utilitzen AutoGas uns 4.000 vehicles i més de 1.500 autobusos urbans en 25 ciutats europees. A Barcelona utilitzen aquest combustible uns 1.500 vehicles, dels quals un 67% són taxis.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari