MediAmbient
Concurs Internacional de Roses: del 9 a l'11 de maig

Publicat el 16/04/2014

Del 9 a l'11 de maig l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans, organitza la 14a edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, al Roserar de Cervantes.

Del 9 a l'11 de maig l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans, organitza la 14a edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, al Roserar de Cervantes. Enguany Barcelona també serà la seu de la Convenció Internacional de Roses de l'11 al 14 de maig, que sota el lema "Roses in the sun", va adreçada als membres de la World Federation of Rose Societies, als professionals i aficionats, i als amics de les roses en general. La Convenció, que té lloc al Palau Reial, inclou conferències, visites a roserars de Barcelona i entorns, així com una visita als Vivers Pere Dot (l'hibridador català més conegut internacionalment), entre d'altres.

Aquestes dues cites se celebren coincidint amb la primera floració de les roses a Barcelona, ciutat mediterrània de clima càlid, que mostren la seva bellesa i esplendor amb l'arribada del bon temps de primavera. El Concurs esdevé una de les primeres cita del calendari del sector roserístic relatiu al concurs d'obtentors de roses, i representa ja avui una de les trobades més consolidades del panorama internacional.

El Concurs de Roses presenta com cada any un programa adreçat a tots els públics amb l'epicentre al Roserar de Cervantes, espai que acull les activitats culturals i de lleure. Concerts de la Banda Municipal, demostracions d'art floral o de gastronomia o la invitació als visitants del Roserar de formar part de la votació popular per escollir la Rosa Ciutadana 2014.

Com a novetat d'enguany, a tenor del nomenament de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014, durant el Concurs de Roses es duran a terme diverses activitats entorn a La Sardana (exhibició i escola de Sardanes, ballada popular, recital poètic) així com la presentació i plantada de la Rosa La Sardana dedicada al compositor Carles Santiago. El programa d'enguany també presenta com a novetats les visites guiades pel Roserar per conèixer-ne les varietats i espècies, o una xerrada sobre "El ginjoler i els instruments musicals" a càrrec de Pau Orriols.

El Concurs Internacional de Roses Noves està organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, i compta amb el patrocini de Talio, Cespa, Urbaser i Ambitec, i la col·laboració de Caves Roger Goulard, Hotel Crowle Plaza BCN Fira Center, el Gremi de Floristes de Catalunya, l'Escola Superior de Hostaleria de Barcelona i l'Escola d'Art Floral de Catalunya.

Programa d'activitats

Divendres, 9 de maig
Fins a les 17h - Valoració del jurat internacional al Roserar de Cervantes (en el decurs de la valoració del jurat el Roserar Cervantes romandrà tancat)
18 h - Concert de la Banda Municipal
18 a 20 h -Obertura de la votació de la Rosa Ciutadana

Dissabte, 10 de maig
10.30 a 11.30 h – Demostració d'Art Floral, pel Gremi de Floristes de Catalunya.
12.00 a 13.30 h – Demostració de gastronomia amb roses, per l'Escola Superior de Hostaleria de Barcelona.
17.30 a 18.30h – Demostració d'Art Floral, per l'Escola d'Art Floral de Catalunya.

10 a 20 h – Votacions Rosa Ciutadana

Diumenge, 11 de maig
10.30 a 12.00h - Visites guiades
10.30h – Escola de Sardanes. Colla Encís de Manlleu
11.00h – Xerrada: "El ginjoler i els instruments musicals" per Pau Orriols
11.00h – Recital poètic: "La Sardana a la poesia" pel Grup de teatre de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona
12h - Exhibició de Sardanes per la Colla Encís, de Manlleu amb la Cobla Marinada.
12.30h - Presentació de la nova varietat de Rosa ' La Sardana'
13h - Lectura del veredicte popular de la Rosa Ciutadana 2014
13.15h – Ballada popular de sardanes amb la Cobla Marinada i plantada de la nova varietat de Rosa 'La Sardana'. S'estrenarà una nova sardana dedicada a aquesta rosa del compositor Carles Santiago.

10 a 12 h- Votacions de la Rosa Ciutadana

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari