MediAmbient
Dispositiu de neteja especial per Nadal

Publicat el 18/12/2014

Amb motiu de les festes nadalenques, l'Ajuntament reforça els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, així com el servei de recollida dels contenidors de totes les fraccions.

Del 5 de desembre de 2014 al 7 de gener de 2015 l'àrea d'Hàbitat Urbà-Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona reforça els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, la recollida comercial de paper/cartró als eixos comercials i la recollida domiciliària per tal de donar cobertura a l'increment de l'activitat comercial i usos i, per tant, la generació de residus que es produeixen durant aquestes festes.

La neteja de carrers es reforça especialment amb equips de neteja viària, buidatge de papereres i recollida de contenidors per evitar desbordaments a tots els districtes de la ciutat, en especial a les zones més cèntriques i comercials de cada districte.

En aquest sentit, en horari diürn es preveu reforç d'equips de repàs de neteja de residus a l'espai públic al voltant de contenidors i carrers; a la tarda es preveu reforç en neteja viària i buidat de papereres a les zones comercials i als seus eixos principals; a la nit, el dispositiu especial també preveu neteja amb aigua a les zones d'ús massiu de l'espai públic.

A més, l'Ajuntament també dedica diàriament un operatiu especial de recollida comercial de paper/cartró, inclosos els festius d'obertura comercial, arribant a duplicar la freqüència de recollida habitual, per atendre l'increment d'activitat i presència ciutadana als eixos comercials de la ciutat. També es realitza una campanya específica de comunicació adreçada als comerços sobre la correcta gestió del cartró.

Per donar servei davant l'increment habitual en la generació de residus, tant de matèria orgànica com de rebuig, paper/cartró, envasos i vidre, es reforça el servei de recollida dels contenidors de totes les fraccions. L'increment en la recollida de residus als contenidors té en compte els dies festius, especialment els dies especials d'obertura comercial i les dates assenyalades, com ara Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis.

El dispositiu també inclou serveis especials per atendre esdeveniments ciutadans, com ara fires i celebracions assenyalades, que s'esdevenen a la via pública:

- Fira de Santa Llúcia. A la plaça de la Catedral i a la plaça de la Sagrada Família. Del 30 de novembre al 23 de desembre.
- Fira de Reis de la Gran Via (entre carrer d'Entença i Muntaner). Del 16 de desembre al 6 de gener.
- Pista de gel de plaça de Catalunya. Del 22 de novembre al 12 de gener.
- Cap d'Any. 31 de desembre i 1 de gener.
- Cavalcades de Reis. Cobertura de totes les organitzades pels districtes, amb especial atenció a la Cavalcada de Ciutat. 5 de gener.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari