MediAmbient
L'Ajuntament de Barcelona alerta dels perills dels plàstics a la platja

Publicat el 09/06/2013 a les 14:50 h. - Jorge Cebrián -

Aquest diumenge la platja del Somorrostro de Barcelona ha estat l'escenari del taller "Ni un plàstic al mar!", organitzat pel Centre de la Platja de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu ha estat conscienciar la ciutadania del perill que comporta llançar determinats materials, en especial de l'impacte dels microplàstics.

Vídeo 'Ni un plàstic al mar'

Molta gent desconeix que, per exemple, un bric triga 25 anys a desaparèixer, una bossa de plàstic 35, una llauna 200, una ampolla de plàstic més de 300, una garrafa 400 i una pila milers d'anys.

Els especialistes consideren que és molt necessari saber no només quins són els materials més nocius, sinó també com evitar al màxim portar-los a la platja. En aquest sentit, la coordinadora de l'activitat, Sandra Bernal, ha recordat diverses alternatives que poden ajudar a reduir-ne l'ús. A tall d'exemple ha recomanat portar els entrepans embolicats en recipients reutilitzables i no en paper de plata, o recuperar l'ús de les cantimplores per evitar l'arribada de les ampolles de plàstic.

Els participants al taller també han vist una mostra de residus sòlids flotants recollits a l'aigua els darrers dies i el documental Un mar de plàstic' i la pel·lícula Addicted to plastic. Paral·lelament el Barcelona Estel Club ha organitzat un taller d'estels amb materials reciclats que ha acabat amb la volada conjunta de les creacions que han fet els més petits.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Ni un plàstic al mar'

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari