MediAmbient
El Roserar del Parc Cervantes incorpora la varietat de Rosa 'Núria Feliu' a la seva col·lecció floral

Publicat el 14/03/2014

El 31 de març a les 11.30h tindrà lloc una plantació de benvinguda de la varietat de Rosa "Núria Feliu", que s'incorpora a la col·lecció del Roserar del Parc Cervantes.

La plantació de la nova varietat de rosa "Núria Feliu" es realitzarà el proper 31 de març amb la presència de la cantant barcelonina al Roserar del Parc Cervantes i es localitzarà al parterre sota la Pèrgola, entrada per l'avinguda d'Esplugues.

La varietat "Núria Feliu" es va dedicar a la cantant per l'obtentor de roses Cebrià Camprubí (fill), de Sant Joan Despí, l'any 1975. Tot i que el Roserar disposa d'un parterre a on es conreen algunes de les varietats d'aquest roserista, aquesta varietat no era representada. Lluirà al costat de la varietat 'Violinista Costa', de Cebrià Camprubí Nadal (pare), guanyadora d'un premi al Concurs Internacional de Roses de Barcelona de l'any 1936, que es va celebrar als Jardins del Palau de Pedralbes. La col·lecció Camprubí, malgrat la importància i quantitat de varietats obtingudes per aquesta família, és encara escassament representada. La incorporació d'aquesta varietat ve a pal·liar mínimament aquesta mancança.

Els exemplars de rosa que s'incorporaran al Roserar provenen d'una donació de Joan Nicolau, amic de Núria Feliu, que aporta tres peus de roser per a la col·lecció del Roserar. El Roserar del Parc Cervantes passarà d'aquesta manera a engruixir la col·lecció de més de dos mil espècies i varietats de rosa, de la que fan part algunes varietats dedicades a personalitats catalanes, entre creadors, músics i intèrprets.

La Rosa "Núria Feliu" és una varietat de Roser de la raça Híbrid de Té de color rosa mig i reflexes platejats a l'extrem i al revers del pètal. Floreix des de primavera fins entrat l'hivern. Es tracta d'una planta vigorosa, sana, de floració abundant i perllongada. Les llagues tiges, el fan bo per a flor tallada.

FITXA TÈCNICA

Rosa 'Núria Feliu', Cebrià Camprubí, 1975

  • Roser de la raça Híbrid de Té, obtinguda per Cebrià Camprubí (fill)(Sant Joan Despí) el 1975.

  • Vegetació: Tiges uniflora, fullatge verd fosc, sense lluïssor, fol·lios força oblongs.

  • Flor: plena de color rosa mig i reflexes platejats a l'extrem i al revers del pètal, pètals lleugerament festonejats al marge, perfum mig, refloridora, bon aspecte com a poncella i flor madura.

  • Període de floració: floreix des de primavera fins entrat l'hivern.

  • Característiques: Planta vigorosa, sana, de floració abundant i perllongada. Les llagues tiges, el fan bo per a flor tallada.

  • Vivers de Producció:

    • José Miguel Caudet Fibla, Alcanar (Tarragona)

    • De Bierkreek, Països Baixos (Viver de producció ecològica)

MÚSICA, MÚSICS I CANTANTS AL ROSERAR DEL PARC CERVANTES

Nom de la varietat de rosa, codi d'ubicació al Roserar, tipus de roser, obtentor, pais, any d'obtenció.

Cantants

Geroges Moustaki – Híbrid modern, Matilde Ferrer, Ferrer, 2013

Charles Aznavour 40.13, Meilland, França, 1988

Maria Callas 40.39, Meilland, França, 1965

The McCartney Rose 40.60, Meilland, França, 1991

Compositors

Pergolese – Compositor italià (1710-1736)

Benjamin Britten 5.82 Austin 2001

Edward Elgar 5.58 Austin 1992

Schubert 15.25 (Híbrids de Rosa moschata) Lens 1984

Sibelius 15.26 (Híbrids de Rosa moschata) Lens 1984

Mozart 15.20 (H de rm) Lambert, alem. 1937

Bernstein Rose 42.12 Tantau 1987

Intèrprets

Violinista Costa 41.78, Cebrià Camprubí Nadal, Catalunya, 1936

Composicions

Rhapsody in Blue Jardí del Palmarès, Frank R. Cowlishaw, Regne Unit, 1999)

Falstaff 5.33 David Austin, Regne Unit, 1999

Othello 5.81 David Austin, Regne Unit, 1986

Traviata 40.61 Alain Meilland, França, 1998

Blue Moon JP 127 Tantau , Alemanya, 1984

Kalinka 40.34 Meilland, França, 1970 – Composició de Ivan Larionov 1860 (Rússia 1830-1892) dedicada a celebrar els fruits de l'arbust Viburnum opulus, amb forma de cor.

Estils musicals

Samba 20.47 Kordes, Alemanya, 1964

Concerto 40.20 Meilland, França, 1996

Teatres

Covent Garden 21.3 Harkness, Regne Unit, 1960- Dedicada al teatre d'aquest nom.

Bolshoi 40.9 Meilland, França, 1997 – Dedicada al teatre de Moscou, del 1825

Diversos

Melody Maker 23.11, Dickson, Irlanda, 1990 –Varietat dedicada a la revista setmanal més antiga de jazz i rock&roll del Regne Unit.

Linda Porter 41 , Pere Dot, Catalunya, 1951 – Esposa del cantant Cole Porter, qui demanà a Pere Dot que dediqués aquesta varietat a la seva esposa, abans de morir.

Anna Pavlova 24.1, Peter Beales, Regene Unit, 1981 – Dedicat a la ballarina russa (1881-1931).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari