MediAmbient
Pisos sostenibles a la Clota

Publicat el 04/07/2014

É s un dels espais on s'hi ha dut a terme una de les visites guiades que s'han organitzat a Barcelona per commemorar la Setmana Europea de l'Energia.

En el marc del Pla d'Autosuficiència Energètica que desenvolupa l'Agència de l'Energia de Barcelona, a la ciutat es poden veure diferents accions adreçades a la reducció de consum energètic. Es fan instal·lant diferents sistemes que permeten la millora de l'eficiència energètica en edificis, equipaments, instal·lacions i vehicles, així com a la incorporació d'instal·lacions que aprofiten els recursos locals renovables o residuals disponibles. Una mostra de tot plegat és l'edifici eficient de l'Avinguda de l'Estat de Catalunya.

Instal·lació sostenible

S'hi han instal·lat set captadors solars d'alt rendiment, un per a cada una de les escales del bloc d'edificis. En total, ocupen una superfície de més de 400 metres quadrats. Aquests captadors doten d'aigua calenta a tot l'edifici a través d'un sistema de tuberies.

Per fer-lo encara més sostenible, l'edifici compta amb un sistema d'Aïllament Tèrmic Exterior a la façana. Està fet de poliestirè, té un gruïx d'aïllament de 8 centímetres i permet estalviar més de 185 kWh a l'any.

Estalvi

Totes aquestes mesures permete un estalvi de 34 vegades el consum tèrmic anual d'un habitatge, 150 mil kWh en 12 mesos. Fet que comporta beneficis per al medi ambient. Per exemple, es deixen d'emtre 24 tones de CO2 a l'atmosfera a l'any.

Més informació

- Web de la Fàbrica del Sol

- Web de l'Àrea d'Habitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona

- Web de l'Agència d'Energia de Barcelona

- Web de l'Institut Català d'Energria

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari