MediAmbient
Debat per a un turisme sostenible i responsable

Publicat el 17/11/2014

A més, també és la seu de la tercera Cimera Mundial sobre Turisme Urbà convocada per l'Organització Mundial del Turisme els dies 9 i 10 de desembre.

Barcelona és el lloc escollit per a la constitució formal de la Xarxa Mundial de Destinacions Sostenibles, anomenada globalment GSTC Destinations Community. Se celebra els dies 20 i 21 de novembre al Recinte Modernista de Sant Pau i té com a objectiu compartir pràctiques, polítiques i iniciatives de turisme sostenible. La trobada anima els integrants a interactuar i aprendre amb destinacions compromeses amb el medi ambient, amb qüestions socials, culturals o econòmiques. De fet, hi participen destinacions turístiques que estan en procés de rebre la certificació, així com altres que han expressat formalment el seu interès a iniciar el procés.

En el marc d'aquest esdeveniment també es lliuraran els segons Premis de Turisme Responsable de Catalunya, que atorga la Xarxa de Turisme Responsable / ICRT Barcelona, una entitat de professionals que vol reconèixer les bones pràctiques de la indústria catalana. Els guardons volen promocionar la gestió turística que redueix l'impacte negatiu i n'augmenta els beneficis, no només per a l'empresa, sinó també per a la comunitat local, el medi ambient i els turistes. Així, les seves cinc categories són: millor experiència a l'aire lliure, millor contribució a la qualitat de vida de la comunitat, millor iniciativa d'estimulació de l'economia rural, emprenedoria en turisme responsable i millor esdeveniment responsable.

El futur del turisme urbà

El 9 i 10 de desembre arriba a la ciutat el Global Summit on City Tourism, la tercera Cimera Mundial sobre Turisme Urbà. Convocada per l'Organització Mundial del Turisme, se celebra amb el títol "Nous paradigmes en el desenvolupament del turisme urbà". Alguns dels temes que es tractaran són, per exemple, els canvis soferts en aquest àmbit, la seva capacitat d'adaptació, el desenvolupament sostenible, la gestió efectiva o el rejoveniment de les ciutats turístiques.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari