MediAmbient
El passeig marítim de la Mar Bella tindrà més amplada

Publicat el 19/01/2015

Les obres per millorar el passeig marítim de la Mar Bella s'estan fent a partir d'on es troba la Base Nàutica Municipal, a l'altura del carrer de Bilbao, i arribaran fins al carrer de Bac de Roda. El projecte, impulsat per l'Ajuntament, ampliarà la zona de pas dels vianants, hi incorporarà nou arbrat i enllumenat i millorarà les condicions del carril bici.

La traça del passeig marítim del Bogatell queda tallada a l'altura de la Base Nàutica. A partir d'aquest punt, a més de canviar de nom i dir-se passeig marítim de la Mar Bella, també canvia el disseny. L'espai per als vianants es fa corb i s'estreny. Les persones que passegen i els ciclistes han de conviure en un espai més reduït. Això canviarà amb el projecte d'urbanització que ha encetat l'Ajuntament i que pretén allargar el disseny que té el passeig marítim del Bogatell fins al carrer de Bac de Roda. "No es podrà fer exactament igual perquè la distància que hi ha entre la platja i el lateral de la ronda, a vegades, és més ampla i a vegades és més estreta. Però sí que ha d'haver-hi certa continuïtat de recorregut verd", explica Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí.

La reforma ampliarà l'espai de passeig per als vianants i crearà un nou itinerari ciclista segregat . Aquest és un dels punts clau del projecte, segons diu Freixedes: "És important poder establir-hi un recorregut ciclista separat del recorregut per a persones que van a peu o corren". El carril bici serà més recte i sense la mitgera que separa actualment els dos sentits de la marxa. A més, es renovarà l'enllumenat i el mobiliari urbà i s'implantarà xarxa Wi-Fi. El període per executar el projecte serà de sis mesos i suposarà una inversió d'1.395.000 euros.

Per a l'Associació de Veïns del Front Marítim aquest és un canvi que creuen molt convenient per al barri, com apunta un dels seus membres, Tomàs Ferrón: "És un assumpte que ja fa 12 anys que estem reivindicant. I pensem que és molt necessari pel que és la ciutat de Barcelona i el que és el Font Marítim i tot el seu litoral".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari