MediAmbient
La Setmana Europea de l'Energia Sostenible a La Fàbrica del Sol

Publicat el 21/06/2013

L'equipament barceloní acull, del 27 de juny al 4 de juliol, un seguit d'activitats dedicades a l'eficiència energètica, les energies renovables i difondre les millors pràctiques i idees per encaminar-nos cap a una nova cultura de l'energia.

La Fàbrica del Sol celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb un seguit d'activitats dedicades a l'eficiència energètica, les energies renovables i difondre les millors pràctiques i idees per encaminar-nos cap a una nova cultura de l'energia.

La setmana se celebra del 27 de juny al 4 de juliol però, fins al 13 de juliol, hi ha oberta una altra activitat a través de twitter, on podreu explicar en 140 caracters què feu per l'eficiència energètica de la llar, sempre utilitzant en els vostres tweets els hashtags #SetmanaEnergia #FabricadelSol.

Programa

Dijous, 27 de juny de 16.30 a 18.45 h - Sun & Motion per una Ciutat Sostenible

Podem fer ciutats energèticament més eficients? Quines accions impulsa l'administració per aconseguir-ho? Aprofitem tota l'energia què disposem?

En els darrers anys el concepte de Smart City ha pres especial rellevància arreu del món. Juntament amb ell, l'autogeneració d'energia eléctrica es consolida com la millor estratègia per a l'estalvi energètic i l'eficiència de recursos. En aquesta jornada veurem com l'arquitectura pot integrar les noves tecnologies i els sistemes i dispositius que permeten generar i estalviar energia. També descobrirem els Building Integrated Photovoltaic Solutions i solucions per aprofitar el pas de persones i vehicles per generar energia.

16:30 h Presentació jornada. A càrrec de Núria Pejó, coordinadora de La Fàbrica del Sol

16:40 h L'energia a la ciutat. Ciutats eficients i accions impulsades des de l'administració. A càrrec de Cristina Castells, directora de l'Agència de l'Energia de Barcelona

16:50 h Arquitectura i energia. Com l'arquitectura pot integrar les noves tecnologies i els sistemes i dispositius que permeten generar i estalviar energia. A càrrec de Susanna Itarte, Mit Estudi d'Arquitectes SCP

17:00 h Integració fotovoltaica en edificis. El Building Integrated Photovoltaic Solutions. A càrrec de Diego Cuevas i Daniel Valencia, d'Onyx Solar

17:30 h Sol i moviment per una ciutat sostenible. Com aprofitar el pas de persones i vehicles per generar energia. A càrrec d'Antoni Orti, de Otem2000

18:00 h Torn de preguntes

18:20 h Mostra de materials fotovoltaics integrables en els edificis i de paviments generadors d'energia.

Divendres, 28 de juny d'11 a 13 h i de 17 a 19 h - La factura elèctrica a règim

Coneixes la teva factura elèctrica? Saps si has contractar la tarifa o la companyia elèctrica que més s'adapta a les teves necessitats? Quins aparells consumeixen més electricitat?

La teva factura de la llum no para de pujar. Contínuament t'ofereixen grans descomptes i no saps ben bé si has de canviar de companyia. Com a consumidors, la liberalització del mercat elèctric ens ha complicat una mica la vida. A través d'internet podem trobar diferents comparadors de tarifes, com "Compara tarifas" o el "Comparador del CNE" però sovint necessitem un assessorament individual i no sabem on recórrer. Per aquest motiu, el proper 28 de juny situarem un punt informatiu per intentar resoldre algunes de les preguntes sobre la factura elèctrica. A més veurem moltes idees i recursos per reduir el vostre consum energètic de manera creativa i educativa.

Punt informatiu sobre la factura elèctrica i idees per estalviar energia a casa. Mercat de la Barceloneta, plaça del Poeta Boscà.

Dissabte, 29 de juny de 10 a 14 h i de 16 a 19 h - Juguem amb energia. Repensem el model energètic

Saps què el model energètic dels països desenvolupats està provocant greus problemes ambientals? Creus que tu i la teva família no pot fer-hi res?

Us convidem a gaudir d'una jornada plena d'experiments científics, jocs lúdics de carrer, jocs de taula, joguines i aparells diversos que funcionen amb energia solar, eòlica, elèctrica, magnètica, electromagnètica i hidràulica, eines per a la construcció de prototips, maquetes, joguines o màquines impulsades amb diferents tipus d'energia i fins i tot un malabarista que ens ensenyarà a estalviar energiar i fer crèixer les energies renovables

11.30 a 13.30 h Juguem amb energia. Repensem el model energètic. Un recurs lúdic i educatiu per fomentar l'estalvi energètic i les nenergies renovables. De 3 a 12 anys.

12 a 12.30 h The wheel man. Energia, malabarisme i humor sobre dues rodes.

13 a 13.30 h The wheel man. Energia, malabarisme i humor sobre dues rodes.

A més a més...

de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

La Maleta de l'Energia. Experiments, jocs de taula, simuladors, cotxes solars i molts recursos educatius perquè grans i petits puguin descobrir el món de l'energia.

Dimecres, 3 de juliol, de 18.30 a 20 h - Mostra itinerant d'alternatives energètiques

T'agradaria conèixer iniciatives d'innovació social en l'àmbit de les energies renovables?

Hi ha iniciatives locals forjades per no dependre de grans companyies elèctriques, estalviar part de la
factura de la llum i produir energia neta de manera descentralitzada. En aquesta mostra descobrireu una dotzena de projectes d'innovació, eficiència i gestió col·lectiva d'energia a través de taules temàtiques. Per tota La Fàbrica del Sol trobareu taules temàtiques per conèixer de prop projectes per a l'autoconsum energètic, la cooperació en el sector energètic, empreses de serveis energètics, projectes d'altres fonts d'energies renovables i iniciatives ciutadanes per un nou model d'energia. Fes un pas endavant i descobreix els projectes que ja han començat a definir un nou model energètic.

Dijous, 4 de juliol, de 18.30 a 20 h - El consumidor energètic del s. XXI

T'agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps quines opcions tens a l'hora d'escollir companyies d'energia? Descobreix-ho de manera pràctica i entenedora.

En l'actual context de liberalització energètica, els consumidors hem d'estar informats de quines són les nostres opcions de contractació de serveis energètics. Cal entendre i interpretar les factures de gas i electricitat per poder decidir conscientment quina és la millor opció. En aquesta sessió pràctica explicarem el contingut de les factures i obtindrem pautes i criteris perquè, com a usuaris i clients de les companyies d'energia, tinguem més informació a l'hora de fer la nostra elecció. No us oblideu de dur les vostres factures! Taller per conèixer, entendre i saber interpretar les factures de gas i electricitat. A càrrec d'Ecoserveis.

Fins al 13 de juliol - Ensenya a estalviar energia amb només 140 caracters

Fins al 13 de juliol tens temps donar-nos idees per estalviar energia a través de twitter. Digues-nos què fas per l'eficiència energètica de la llar i afegeix els hashtags #SetmanaEnergia #FabricadelSol als teus tweets.

Per aquest motiu, farem una exposició amb propostes que recollim i us convidarem al taller "l'Electricitat a règim" on descobrirem, de manera creativa, moltes altres idees per seguir estalviant energia a casa.

Més informació i inscripcions:

La Fàbrica del Sol. Tel.: 93 256 44 30

lafabricadelsol@bcn.cat
www.bcn.cat/lafabricadelsol

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari