MediAmbient
Barcelona, preparada per a l'estiu

Publicat el 04/06/2014

Vídeo 'Operació Estiu 2014′

Un any més, com és habitual per aquestes dates, l'Ajuntament posa en marxa l' Obrir document PDF Operació Estiu , que implica un reforç dels serveis de seguretat, mobilitat i neteja a la ciutat des del 31 de maig fins al 28 de setembre.

Enguany, s'incrementa en un 50% el dispositiu per combatre la venda ambulant, amb un total de 60 agents, "pels perills sanitaris que representa, a més del greuge que ocasiona a l'economia i el comerç de la nostra ciutat", ha recordat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, que ha fet una crida a la "corresponsabilització dels ciutadans".

Pel que fa a les platges, per tercer any consecutiu, la Guàrdia Urbana desplega el Grup de Platges, format per uns 90 agents a peu o en diferents tipus de vehicles i una nova embarcació de vigilància, que estrenen aquest estiu.

Fins al 30 de setembre, aquests agents patrullaran pel litoral barceloní uniformats o de paisà per evitar els fets delictius. Els bons resultats avalen la seva tasca, ja que el primer any els fets delictius a les platges van disminuir un 15% i l'any passat un 8%.

També augmentarà la presència de la Guàrdia Urbana als carrers de tots els districtes, especialment als indrets de major concentració de gent i en llocs que requereixen una major atenció, com ara La Rambla, les Fonts de Montjuïc, les places de Gràcia o el Park Güell. A més, s'incrementaran els contactes de la policia comunitària amb els veïns i les entitats dels barris per poder-se anticipar a les problemàtiques que vagin sorgint.

Així mateix, es manté l'aposta pels controls d'alcoholèmia i drogues, que van aconseguir reduir en un 23% el nombre d'accidents per excés de velocitat i un 13% els vinculats a l'alcohol.

El consum d'aquest tipus de begudes al carrer, serà una de les àrees de control prioritàries, juntament amb el respecte al descans veïnal. De fet, enguany es tornaran a instal·lar uns 400 limitadors de so en concerts i actes festius de gran format a l'aire lliure.

Més operaris de neteja

Pel que fa al dispositiu de neteja, a tota la ciutat es reforça un 7% el servei fins al mes de setembre i es despleguen 75 equips de treball més, amb 144 operaris de reforç.

A les platges, es destinaran 19 equips de treball amb 37 operaris, a més de dos equips per al buidatge diari de papereres i dos equips de neteja de residus flotants amb embarcacions.

Els usuaris de les platges disposaran de 134 lavabos públics (incloent el que estrena la platja del Somorrostro), 14 dels quals són adaptats a persones amb mobilitat reduïda, a més de 18 guinguetes, 89 dutxes, i servei de gandules i para-sol.

Per segon any, a més, estarà en marxa la prova pilot en dues guinguetes (la de la platja de Sant Miquel i la del Bogatell) on s'ha primat una oferta gastronòmica innovadora.

Més vigilància contra el foc

D'altra banda, l'Operació Estiu també preveu el reforç del cos de Bombers de Barcelona per a la campanya forestal estival. Entre les actuacions més destacades s'hi compta l'activació del Parc de Bombers de Vallvidrera, el 19 de maig passat, que permet obtenir un accés ràpid i una arribada àgil a la zona forestal de Collserola.

També es faran inspeccions a locals de venda de pirotècnia abans de la revetlla de Sant Joan i revisaran les fogueres de la ciutat.

Adaptació del transport a la demanda

L' Obrir document PDF Operació Estiu també adapta el transport públic de la ciutat al canvi que experimenta la demanda en aquests mesos estivals. Així, TMB ajustarà l'oferta de bus al menor ús generalitzat en aquesta època, tot i que reforçarà les línies que circulen per la zona de platges tant en dies feiners com en dissabtes i festius.

Per la seva banda, el servei de metro mantindrà al juny i al juliol el nivell habitual de l'hivern. A l'agost, tot i que el nombre d'usuaris es redueix un 30%, es mantindrà el servei a l'entorn del 80% i circularà de forma ininterrompuda totes les nits de dissabte i amb ocasió d'esdeveniments especials, com ara la revetlla de Sant Joan, les festes de Gràcia o les de La Mercè.

Més informació:

- Guàrdia Urbana

- Bombers de Barcelona

- Servei de neteja

- TMB

- Obrir document PDF Nota de premsa (PDF)

- Notícia relacionada: "Comencen les actuacions preventives contra incendis a Collserola"

- Notícia relacionada: "Gràcia i Ciutat Vella reforcen la presència de Guàrdia Urbana i mediadors"

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari