MediAmbient
Un web sobre la Font Màgica

Publicat el 28/11/2013 a les 16:35 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament ha creat un nou web sobre la Font Màgica, amb tota la informació sobre aquesta instal·lació que cada any rep 2,5 milions de visitants.

La Font Màgica de Montjuïc és una icona reconeguda de la ciutat i cada any rep prop de 2,5 milions de visitants. A més, enguany serà l'escenari dels actes de celebració del Cap d'Any a Barcelona.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha creat un nou web sobre aquesta instal·lació emblemàtica que informarà de tota l'actualitat de la Font Màgica.

El web ja està en línia i s'hi poden consultar informacions com ara els orígens i la història de la font, la trajectòria i l'evolució des de la seva inauguració, el 1929, dades actualitzades sobre el funcionament i horaris. El web està disponible en català, castellà i anglès.

Una obra d'enginyeria única i popular

La Font Màgica va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal del 1929 per Carles Buïgas a l'emplaçament on hi havia les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch, enderrocades el 1928. És l'element principal del conjunt de cascades i estanys de l'eix Maria Cristina, que va des del Palau Nacional fins a la plaça d'Espanya a Montjuïc.

És una font molt popular que destaca pels jocs d'aigua, so i llum. En aquesta gran font brollen 2.600 litres d'aigua per segon en tres estanys concèntrics, amb un sistema de recirculació d'aigua. Cada temporada es programen espectacles que combinen l'aigua, el so i la llum per als esdeveniments especials de la ciutat i com a programació ordinària durant tot l'any, amb horaris ampliats durant l'estiu.

Disposa de 19 jocs d'aigua i 20 petites fonts, anomenades "perifèriques", que tenen un sistema hidràulic que permet mostrar cinc jocs d'aigua diferents, a banda d'un sistema d'il·luminació a base dels tres colors bàsics: vermell, verd i blau. El sistema de canonades d'impulsió trasllada 2.925 litres d'aigua que posen en moviment els quatre grups motobombes de 265 CV, que subministren aigua als 19 jocs centrals, més un cinquè grup de 125 CV que proveeixen aigua a les 20 fonts perifèriques. En total, la font disposa de 132 motors elèctrics, amb una potència de 1.567 CV, que accionen les bombes, els prismes d'il·luminació, els jocs mòbils i els sistemes auxiliars.

Els tres llacs de la font ocupen un volum de 3.100.000 litres d'aigua, 2.500.000 dels quals corresponen al vas principal, 500.000 litres al llac central i 100.000 litres al llac superior.

L'aigua que acciona la Font Màgica prové de l'aprofitament de les aigües freàtiques de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari