MediAmbient
En prova un nou material que destrueix els gasos contaminants dels elements urbans

Publicat el 09/05/2013 a les 18:24 h. - Redacció bcn.cat -

Sense que necessiti manteniment, aquest compost redueix les olors i evita el creixement de fongs i microorganismes.

Vídeo 'Prova pilot de neteja'

L'Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot per assajar un nou material que, si funciona com s'espera, redueix els materials contaminants dels elements urbans en què s'aplica. Mitjançant aquest compost, amb propietats fotocatalítiques, la combinació de la llum ultraviolada i la humitat absorbeix el NOx, el gas que generen els vehicles en la combustió del compost.

Efecte d'autoneteja

L'aplicació d'aquest material, format per diòxid de titani, comporta una descontaminació de l'aire, així com un efecte d'autoneteja dels elements urbans en què es col·loca. Els estudis elaborats en laboratoris marquen una reducció de les olors d'entre el 70 i el 100%, de les emissions de NOx entre el 50 i el 100% i dels fongs i els microorganismes entre el 50 i el 80%.

Aquesta tècnica es pot aplicar als paviments de voreres i calçades, estructures, túnels, vidres, façanes, monuments i edificis públics. A més, no requereix manteniment i, un cop aplicat, l'efecte que té és permanent i fa que elements urbans triguin més a ennegrir-se. Així, les anàlisis parlen de reduccions dels costos de manteniment i repintat d'entre un 50 i un 90%.

Estudi de viabilitat econòmica

Aquest dimecres a la nit, s'ha ruixat amb aquest líquid el tram de la Gran Via situat entre el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya. D'aquí a uns mesos, es mesurarà la quantitat de CO2 en aquesta zona i es comprovarà si s'ha reduït la contaminació i si el terra està visiblement més net que als trams de carrer en què no s'ha aplicat.

Un cop contrastada l'eficàcia d'aquesta mesura, en cas que la prova pilot sigui positiva, el consistori farà un estudi de viabilitat econòmica en termes de reducció de la contaminació i d'estalvi en el manteniment i la millora de les olors.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Prova pilot de neteja'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari