MediAmbient
Informació i control als vehicles dièsel per reduir la contaminació

Publicat el 05/07/2013 a les 17:30 h. - Eduard Gras -

Els automòbils de gasoil contaminen entre 4 i 6 vegades més que els de gasolina i alhora conformen el 70% del parc automobilístic de la ciutat. Aquesta setmana s'ha realitzat la primera de cinc campanyes de sensibilització als propietaris d'aquests vehicles per assegurar i procurar un bon manteniment.

Vídeo 'Campanya vehicles dièsel'

En els darrers tres anys Barcelona ha aconseguit limitar els nivells de partícules a l'aire per sota del que permet la normativa europea a totes menys dos contaminants. Malgrat que les condicions meteorològiques de la capital catalana disten molt del model de ciutat nòrdica que pren de referència la norma, només els òxids de nitrogen i les partícules en suspensió a l'aire de radi inferior a 10 micres superen els nivells permesos.

Per reduir els òxids de nitrogen i mantenir la resta a la baixa, l'Ajuntament ha estrenat aquesta setmana la campanya "Per respirar millor, atura't". A la cantonada de Travessera de Gràcia amb el carrer d'Aribau, els agents de la Guàrdia Urbana convidaven aleatòriament els conductors de vehicles dièsel a sotmetre's a un test per analitzar el grau de contaminació dels vehicles.

Les dades finals de la campanya mostren que dels 111 vehicles mesurats, el 99,1% complien els nivells recomanables i que dos de cada tres estan matriculats abans del juliol de 2008. Tots els conductors s'han endut a casa tota la informació i consells necessaris per procurar el manteniment adequat del vehicle.

Aquesta campanya, que es reprendrà fins a quatre ocasions més un cop passat l'estiu s'emmarca en l'estratègia global del Pla de Millora de Qualitat de l'Aire (PMQAB), que integra mesures com virar cap a una mobilitat més sostenible i altres accions tècniques de reducció de partícules.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari