MediAmbient
Barcelona presenta el Pla d'Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l'Aire 2011-2020

Publicat el 23/03/2011

Estalviar un 9% del consum energètic, reduir un 16% les emissions de CO2 i millorar la qualitat de l'aire són els principals objectius que l'Ajuntament de Barcelona fixa en el nou Pla d'Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l'Aire 2011-2020.

Amb l'horitzó posat en 2020, l'Ajuntament ha impulsat un nou pla energètic per, d'una banda, aconseguir estalviar un 9% el consum d'energia a Barcelona; i d'altra, reduir les emissions de CO2 i millorar la qualitat de l'aire de la ciutat.

Després d'uns anys on s'ha posat especial èmfasi en la reducció de les emissions d'efecte hivernacle, el nou pla estratègic planteja 108 mesures, com ara reduir els contaminants que afecten directament a la salut i que provenen majoritàriament de la circulació de determinants vehicles, que en el seu conjunt incideixen en la millora de l'eficiència energètica i de la qualitat de l'aire, i la reducció d'emissions contaminants.

D'entre les mesures, que hauria de comptar amb la col·laboració de l'administració central i la Generalitat, es planteja la instal·lació de sensors mediambientals que analitzin les emissió de partícules d'òxid de nitrogen i micropartícules dels vehicles que circulen per Barcelona, així com instar al govern a incloure el control d'aquests contaminants a les revisions de la ITV i fer un projecte específic per a la seva renovació.
Menys consum i energies renovables
El pla estratègic també té per objectiu la reducció del consum elèctric de la ciutat un 9% i l'augment de les energies renovables, amb instal·lacions com la nova central de biomassa de la Zona Franca -que transforma les restes forestals i de jardineria en energia- o les xarxes de climatització de barri-


La sensibilització sobre la importància del consum racional, l'electrificació del port -per evitar que els vaixells hagin de tenir els motors engegats mentre estan atracats- o el suport econòmic a la rehabilitació i reforma d'edificis que incorporin criteris d'eficiència energètica són altres dels punts forts del pla.


Segons la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, la finalitat del pla en última instància és "aconseguir un canvi cultural" en els hàbits dels barcelonins, per interioritzar "la importància de l'eficiència energètica" ara i en el futur.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari