MediAmbient
Nova il·luminació eficient a Barcelona

Publicat el 03/12/2013 a les 17:19 h. - Alba Rodríguez -

Aquest mes de desembre s'instal·la a quinze carrers i places de la ciutat el nou enllumenat intel·ligent que incorpora més claror, més eficiència i nova tecnologia. Fins al 2015 s'invertiran 22,4 milions d'euros per renovar 160 trams de carrers i 3.360 punts de llum a la ciutat.

Vídeo 'Nova il·luminació'

L'Ajuntament de Barcelona ha començat les obres per renovar l'enllumenat amb criteris del nou Pla director d'il·luminació. L'objectiu: generar una nova imatge nocturna de la ciutat.

Aquest mes de desembre s'instal·la la nova il·luminació a quinze carrers i places de tots els districtes. La previsió és que fins a finals del 2015 s'hagin renovat 160 trams de carrers i 3.360 punts de llum, fet que representa un 3% de la instal·lació lumínica de la ciutat. En total s'invertiran 22,4 milions d'euros.

"Treballem no per posar més llum a la ciutat sinó per tenir més qualitat lumínica", ha afirmat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. I ha concretat: "S'il·luminaran bé les voreres i sota les capçades dels arbres, amb llum blanca amigable i amb una intensitat de confort, tant per als vianants com per als veïns".

La nova il·luminació incorpora tecnologia smart

Aquest pla prioritza la il·luminació de les zones per a vianants per davant dels vials de circulació i millora els nivells lumínics i l'eficiència energètica. S'incorpora tecnologia LED, que emet una llum blanca amb més regularitat en la il·luminació, així com s'integren sistemes de control i regulació que permeten garantir la màxima eficiència energètica.

"A més, aquests punts de llum ens serveixen per posar noves tecnologies, com ara la tecnologia Wi-fi, o controlar la contaminació atmosfèrica a diferents llocs de la ciutat", ha assegurat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Així doncs, el nou element es converteix en suport d'elements de l'espai urbà i no només suposa un suport de lluminària.

La llum és la protagonista dels nous projectes urbans

Projectes urbans singulars de la ciutat, com ara el Mercat del Born i els seus entorns, la Diagonal o les Glòries, incorporen nova il·luminació, de manera que es personalitzen els espais i es genera un ambient adequat a l'ús que en fa el ciutadà.

Al passeig de Gràcia, per exemple, on ja es pot veure la nova il·luminació, s'ha canviat el model incorporant-hi LEDS, s'ha renovat la línia elèctrica i s'ha incorporat la gestió i el control punt per punt.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari