MediAmbient
Acord per a l'impuls de la sostenibilitat i l'ecodisseny

Publicat el 21/11/2011

L'Ajuntament de Barcelona i BCD Barcelona Centre de Disseny signen un acord adreçat a l'àmbit empresarial i a la xarxa de signants de l'Agenda21 Barcelona.

BCD Barcelona Centre de Disseny i l'Ajuntament de Barcelona han formalitzat el compromís d'aquesta entitat dedicada a la promoció del disseny i la innovació envers el foment de la sostenibilitat en el seu sector a través de l'adhesió al "Compromís ciutadà per la sostenibilitat – Agenda21 de Barcelona". Amb aquest acte, BCD reafirma un cop més la seva estratègia en temes ambientals al temps que s'uneix a una xarxa formada actualment per més de 800 entitats, empreses i institucions de la ciutat que treballen per implantar millores ambientals en la seva gestió.

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha destacat que "L'Agenda 21 ens ajuda a donar les passes per construir la ciutat dels propers 30 anys i, en aquest sentit, el disseny és un element determinant per aconseguir un model d'èxit basat en criteris de sostenibilitat". Respecte a la col·laboració amb Barcelona Centre de Dissent, ha destacat que "BCD és sinònim d'excel·lència i, per això, és una bona notícia que s'adhereixi a l'Agenda 21".

Per la seva banda, el president del BCD, Pau Herrera, ha estimat que "es calcula que el 80% de l'impacte mediambiental dels productes es decideix en la fase de disseny, fet que demostra la importància cabdal de l'ecodisseny per al nostre teixit empresarial i per al conjunt de la societat". "En nom del sector – ha dit Herrera–, vull agrair al tinent d'alcalde i al seu equip el compromís que mostren envers la sostenibilitat, així com la possibilitat de signar un acord de col·laboració que ens permetrà ajudar a les pimes, crear oportunitats de negoci i potenciar la competitivitat i la internacionalització dels nostres productes a través de l'ecodisseny".

BCD s'incorpora a la xarxa i presenta com a pla d'acció el seu programa BCD Ecodisseny que inclou un nou portal, canals 2.0 i accions amb l'empresa per tal que es sumin les sinergies d'interessos de les dos xarxes, en forma de projectes, relacions, coneixements i oportunitats de millora a través de les noves tecnologies. La contribució de BCD als objectius compartits per la xarxa de signants incideix doncs en el nucli de la seva activitat: la promoció del disseny com a element estratègic i factor clau d'innovació en l'àmbit empresarial i com a disciplina que millora la qualitat de vida de les persones. Així, BCD aporta a l'assoliment dels objectius del Compromís ciutadà per la sostenibilitat els elements que li són propis i que se sumen i complementen amb les d'altres organitzacions signants de tot tipus.

BCD implementa un programa d'accions en matèria de sostenibilitat i, a través de la plataforma BCD Ecodisseny, dóna suport al teixit empresarial català perquè integri criteris ambientals en els seus productes. BCD Ecodisseny es projecta a través del portal web http://ecodisseny.bcd.cat i interactua amb el públic en general a través de la seva pàgina de facebook. Entre els seus objectius s'inclou treballar conjuntament amb altres administracions i entitats per difondre l'aplicació de l'ecodisseny en productes, serveis i entorns. La signatura del "Compromís ciutadà per la sostenibilitat – Agenda21 de Barcelona" és un pas més integrat en la seva estratègia i en les línies de treball que ve desenvolupant als darrers anys.

L'acord subscrit avui obre la porta a desenvolupar en un futur aportacions d'interès per a les entitats integrades en la xarxa de signants del Compromís ciutadà per la sostenibilitat, les quals podran fer ús de la plataforma BCD Ecodisseny i obtenir visibilitat de casos de bones pràctiques, així com participar en sessions d'intercanvi d'experiències o accedir a una borsa d'experts, entre d'altres serveis.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari