MediAmbient
Nou acord amb Endesa per impulsar un model energètic basat en l'eficiència

Publicat el 04/09/2014 - Marta Montal -

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller delegat d'Endesa, Andrea Brentan, han signat un acord de col·laboració per impulsar noves formes de gestió energètica basat en l'electrificació eficient de la demanda.

L'acord fa referència a matèries com la mobilitat elèctrica, l'eficiència energètica i la resiliència elèctrica. Aquest conveni busca, a més, contribuir a col·locar Barcelona en l'avantguarda internacional en matèria d'innovació, com una smartcity de referència en el món. Recentment, Barcelona ha estat nomenada per la Comissió Europea Capital Europea de la Innovació.

El conveni centra part dels seus esforços a desplegar una xarxa que permeti carregar els vehicles elèctrics en només 20 minuts, i promou l'electrificació del transport públic.

L'acord de col·laboració té una durada inicial d'un any, que podrà prorrogar-se un any més, per preparar el model energètic del futur a la ciutat.

L'alcalde ha destacat "la importància d'aquest conveni en el treball de la ciutat per generar un nou model de creixement econòmic basat en la tecnologia, la innovació urbana i els serveis avançats". Per a Trias, l'acord amb Endesa representa "un exemple de partenariat públic-privat que serà clau per avançar conjuntament en àmbits com l'eficiència energètica, la mobilitat elèctrica i la resiliència".

Per la seva banda, Andrea Brentan ha subratllat la importància de l'acord subscrit per fer de Barcelona un referent mundial com a ciutat intel·ligent "la companyia, que és referent tecnològic i d'innovació, aportarà el seu coneixement sobre solucions per a ciutats intel·ligents, així com la seva experiència, resultats i casos d'èxit reals implantats a tot el món Enel".

Projectes d'innovació d'Endesa a Barcelona

Endesa i l'Ajuntament de Barcelona han mantingut una estreta col·laboració des de fa anys i prova d'això són els nombrosos projectes que s'han desenvolupat en matèria d'innovació energètica.

En mobilitat elèctrica destaca, per exemple, que Endesa va instal·lar el 2011 un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics d'accés públic, convertint a Barcelona en la primera ciutat espanyola amb aquest servei.

També es va triar la capital catalana per desenvolupar el projecte Smartcity BCN, amb el qual es van desplegar iniciatives d'Endesa en matèria de telegestió, vehicle elèctric, enllumenat eficient, monitorització i incorporació de la xarxa d'energies renovables i microgrids, entre d'altres.

A més, Endesa té una relació històrica de col·laboració amb l'IREC, l' Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya, que ha permès desenvolupar, per exemple, carregadors bidireccionals per a vehicles elèctrics (V2G) o sistemes pioners d'eficiència energètica basats en tecnologia machine to machine (internet de les coses).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari