MediAmbient
Participa de la festa de les roses al 13è Concurs Internacional de Roses Noves

Publicat el 25/04/2013

El Roserar Cervantes acull un any més el certamen, que se celebra del 10 al 12 de maig, i que enguany estrena un nou premi a la rosa millor perfumada. Vine i vota tu també la Rosa Ciutadana 2013!

El Roserar del Parc de Cervantes serà un any més l'escenari del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, la cita ciutadana que celebra l'eclosió de les roses, amb més de 10.000 rosers de 2.000 espècies i varietats diferents.

En aquesta 13a edició, que se celebrarà de divendres 10 a diumenge 12 de maig, s'incorpora un nou guardó, el Premi dels Mestres Perfumistes a la rosa millor perfumada, que serà atorgat per un jurat especialitzat en perfums.

Com cada any, el Roserar Cervantes acollirà durant tres dies activitats adreçades a tots els públics amb demostracions d'art floral o de gastronomia, concerts de la Banda Municipal, o conferències. Com a novetat d'enguany, coincidint amb el concurs es donarà a conèixer la nova varietat de Rosa "Georges Moustaki" al Roserar Amargós (Jardins del Teatre Grec) i se celebrarà una conferència amb una de les figures de més prestigi internacional en l'àmbit dels cultivadors o obtentors de roses, Alain Meilland, en un acte al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona.

Els visitants al Roserar podran presenciar presentacions entorn a les roses de la mà de personalitats i entitats de prestigi del sector, com ara el mestre perfumista Rossend Mateu, o la cultivadora Matilde Ferrer, i demostracions a càrrec del Gremi de Floristes de Catalunya, de l'Escola d'Art Floral de Catalunya i de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona.
L'objectiu d'aquest esdeveniment és compartir amb la ciutadania l'esplendor de les roses i gaudir de la bellesa del patrimoni verd de la ciutat.

13 premis per a les millores varietats de roses
El 13è Concurs Internacional de Roses Noves assenyalarà les millors varietats noves de roses, a través de 13 premis diferents, aportats tant per un jurat internacional com per representats d'entitats i dels mateixos visitants que s'acostin al Roserar Cervantes durant els dies del concurs.

Totes les varietats a concurs han estat creades per roseristes a partir de creuaments de varietats ja existents. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades.

Premis concedits pel Jurat Internacional
D'una banda es distingeixen sis premis a la millor varietat de cada raça de rosers:
1. Premi al Millor Roser Enfiladís
2. Premi al Millor Roser Híbrid de Té - Grandiflora
3. Premi al Millor Roser Paisatgista
4. Premi al Millor Roser Miniatura - Entapissant
5. Premi al Millor Roser Floribunda - Poliantha

D'entre aquestes roses, la que obté la major puntuació, a més, guanya el:
6. Premi "Barcelona", a la varietat de roser més destacada

Divendres 10 de maig al matí, es durà a terme la sessió de deliberacions del jurat al Roserar, que romandrà tancat al públic fins a les 16.00h, moment en què es donarà a conèixer el veredicte del jurat.

Premis concedits per les entitats i el conjunt de la ciutadania, que es concedeixen a les varietats que presenten millors qualitats:
7. Premi Rosa de la Gent Gran. El Consell Municipal de la Gent Gran, constituït en tribunal especial, tria d'entre les varietats de rosa a concurs la seva preferida
8. Premi de l' "Associació d'Amics dels Jardins" a la més perfumada
9. Premi de l' "Asociación Española de Parques y Jardines Públicos" al roser més vigorós
10. Premi "Asociación Española de la Rosa" a la millor rosa
11. Premi "Pere Dot", de l' "Associació d'Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat" al roser més novedós
12. Premi dels "Maîtres Parfumeurs". Atorgat per un Jurat especial format pels millors especialistes en perfums del món. Novetat de l'edició d'enguany. Aquest jurat durà a terme les seves deliberacions al Roserar Cervantes dijous 9 de maig a partir de les 16h, en un acte tancat al públic. L'accés al parc romandrà obert al públic.
13. Rosa Ciutadana. Atorgada per votació popular d'entre tots els vots emesos pels visitants del Roserar Cervantes d'entre el 10 de maig a les 17 hores i el 12 de maig a les 12h. La lectura del veredicte popular de la Rosa Ciutadana 2013 tindrà lloc el diumenge a les 13 hores al Roserar Cervantes.

Com votar la Rosa Ciutadana
Els visitants del roserar de Cervantes poden triar per quart any consecutiu la seva rosa preferida entre les que participen al 13è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. La votació popular distingirà la millor rosa sota la categoria de Rosa Ciutadana 2013.

Com podeu escollir la rosa preferida?
1. Observeu les varietats disposades a l'espai del concurs. Cal valorar els detalls de la rosa que més us cridin l'atenció i us agradin, com per exemple el perfum, la mida, el color de la flor, el vigor...
2. Cada varietat de rosa està identificada amb un número. Aquest és el que haureu de fer servir per votar la vostra rosa preferida.
3. Un cop decidits, escriviu el número de la rosa que trieu a l'espai que hi ha reservat a la butlleta de votació que us lliuraran al mateix parc.
4. Dipositeu la butlleta a l'urna destinada a l'efecte.
5. El període de votació s'inicia a les 18:00 h del divendres dia 10 de maig i finalitza el diumenge 12 de maig a les 12:00 h. Les roses ja han estat valorades pel jurat internacional. Podeu coincidir amb la seva opinió o no.

------------------------------------------------------


PROGRAMA D'ACTIVITATS

Dijous 9 de maig
19 a 20h: Conferència "Nuevas variedades de Rosas para jardines públicos y privados", per Alain Meilland, creador de noves varietats. Saló de Cròniques

Divendres 10 de maig
8.45 a 16.30h: Valoracions jurat internacional (Roserar Cervantes). En el decurs de la valoració del jurat internacional el Roserar Cervantes serà tancat fins a les 16.30h.
13 a 14h: Presentació de la nova varietat de Rosa 'Georges Moustaki'. Roserar Amargós (Jardins del Teatre Grec)
18h: Concert de la Banda Municipal (Roserar Cervantes)
18 a 20h: Obertura de les votacions de la Rosa Ciutadana (Roserar Cervantes)

Dissabte 11 de maig
10.30 a 11.30h: Demostració d'Art Floral, pel Gremi de Floristes de Catalunya (Roserar Cervantes).
12.00 a 13.30h: Demostració de gastronomia amb roses per l'Escola Superior de Hostaleria de Barcelona (Roserar Cervantes).
17 a 18h: Conferència "Roses i Perfums" per Rossend Mateu, Mestre perfumista (Roserar Cervantes).
18 a 19.30h: Roses i rosers: consells de manteniment i plantació, per Matilde Ferrer, de Roses Ferrer (Roserar Cervantes).

Diumenge 12 de maig
11.30 a 13h: Demostració d'Art Floral, per l'Escola d'Art Floral de Catalunya (Roserar Cervantes).
13h: Lectura del veredicte popular de la Rosa Ciutadana 2013 (Roserar Cervantes)
10 a 12h: Fi de les votacions de la Rosa Ciutadana (Roserar Cervantes)

------------------------------------------------------

Un Roserar amb anys d'història
El Roserar del parc de Cervantes és un jardí de 4 hectàrees i prop de 10.000 rosers de 2.000 espècies i varietats diferents. Creat el 1965 pels arquitectes Lluís Riudor i Joaquim Maria Casamor, i posteriorment remodelat per tal de realçar-ne els valors botànics, estètics i pedagògics, aquest jardí mostra la història dels rosers a través d'un recorregut principal o eix botànic amb rosers silvestres agrupats segons l'origen geogràfic. A banda i banda es disposen els híbrids, l'origen dels quals són els rosers silvestres. Hi trobem espècies representatives de la història i varietats modernes. Col·leccions de rosers silvestres, d'híbrids antics i moderns, d'enfiladissos i rosers de fragàncies intenses.


L'any 2009 el Roserar de Cervantes va rebre el prestigiós Garden Award Excellence, atorgat per la World Federation of Rose Societies per la seva bellesa, història i valor educatiu.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que enguany celebra la 13è edició, es va crear l'any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona, que es remunta a les primeres dècades del segle passat. Un espai reservat que reuneix el rosers guardonats en cada edició del concurs. La celebració esdevé una ocasió per acostar la bellesa i el valor del patrimoni verd de la ciutat de Barcelona al conjunt dels ciutadans.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari