MediAmbient
Comença el cicle Música als Parcs, que aposta pel talent jove

Publicat el 10/06/2015

Alumnes de l'Escola Municipal de Música Eixample, de 12 a 27 anys, han actuat en el primer dia del cicle Música als Parcs, que programa 46 concerts en 23 parcs i jardins.

Vídeo 'Música als Parcs 2015'

Aquest dimecres, 10 de juny, ha començat la 20a edició de Música als Parcs. El primer concert, dels més de 40 que s'hi programen, ha tingut lloc al parc de la Ciutadella i ha estat a càrrec d'alumnes de l' Escola Municipal de Música Eixample, representats en 2 grups musicals: la banda Bensonats, d'alumnes d'entre 12 i 18 anys, i el quartet de saxos KatSax, format per estudiants d'entre 23 i 27 anys. Divendres, 12 de juny, serà el torn de l'orquestra de vent de l'Escola de Música Municipal Nou Barris, que actuarà al parc de la Ciutadella a les 20.00 hores.

El protagonisme que tenen les escoles de música de Barcelona en aquesta 20a edició de Música als Parcs no és casual, ja que el cicle ha volgut, més que mai, fer visible l'aposta que han fet des de l'inici pel talent jove: "Aquest cicle de música té dos objectius: d'una banda, donar a conèixer els parcs i la seva potencialitat cultural i, de l'altra, p romocionar els talents emergents i joves de la música", ha explicat Fermí Vallbé, cap del Departament d'Educació Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona.

Música de color verd

El cicle de concerts estiuenc Música als Parcs va néixer fa 20 anys amb l'objectiu d'acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar-hi la presència dels joves intèrprets. "El cicle va començar amb concerts de pagament en parcs molt concrets, al llarg dels anys ha anat democratitzant-se i avui en dia tenim música gratuïta en més de 20 parcs, jardins i places de la ciutat", destaca Vallbé.

Des del mes de juny i fins al setembre, aquests espais verds s'ompliran de jazz i música clàssica. Enguany hi ha hagut 158 formacions musicals que s'han presentat per actuar-hi, i un jurat n'ha triat 28 per assegurar la qualitat artística d'un cicle molt consolidat a la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Música als Parcs 2015'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari