MediAmbient
Tot a punt per a l'estiu

Publicat el 28/04/2015

Barcelona prepara l'operació Estiu per garantir la convivència, la mobilitat, la seguretat viària i la neteja de la ciutat. Ho fa amb l'actuació coordinada de tots els serveis municipals i posant una atenció especial a la zona del litoral.

Vídeo 'Barcelona, preparada per a l'operació Estiu'

Amb l'arribada del bon temps la ciutat de Barcelona s'omple de gent, especialment a les zones cèntriques de la ciutat, les més turístiques, i també a les platges. És per això que des de l'Ajuntament de Barcelona es prepara l'operació Estiu, un dispositiu coordinat de tots els serveis municipals per garantir aspectes com la convivència, la seguretat viària, la neteja de la ciutat o la mobilitat, que entrarà en funcionament el 28 de maig. Aquest any s'ha optat per avançar el reforçament dels dispositius en resposta a la gran afluència de gent a l'espai públic.

Ofensiva contra la venda ambulant

Una de les problemàtiques a les quals es pretén fer front és la venda ambulant. S'hi destinaran fins a 60 agents de la Guàrdia Urbana, que treballaran de manera específica en aquest tema. "La lluita contra la venda ambulant és la nostra prioritat", ha assegurat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, que ha destacat que es treballa perquè els venedors ambulants no puguin actuar amb tranquil·litat: "Busquem una actuació més eficaç i eficient actuant directament als centres de distribució."

Platges de qualitat

Per quart any consecutiu es desplega el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, amb un total de 90 efectius. Els agents s'encarreguen de patrullar el litoral per prevenir i actuar sobre els fenòmens que s'hi produeixen. De fet, en aquest mandat la disminució de faltes i delictes a la platja ha estat d'un 10,3%.

D'altra banda, les platges s'estan posant a punt amb la neteja de l'aigua i de la sorra, l'activació de serveis com banys i dutxes i la instal·lació de panells informatius. Una de les novetats d'enguany és la utilització d'un nou sistema de megafonia intel·ligent. Es provarà només a la platja de la Nova Icària i permetrà individualitzar la informació als usuaris a través d'una aplicació mòbil.

Un mes amb els agents cívics

Des de l'1 i fins al 26 d'abril els agents cívics que actuen a les zones més turístiques de la ciutat han portat a terme 11.282 actuacions, la meitat de les quals s'han fet a la zona de la Sagrada Família. Avisar els ciclistes sobre les normes de circulació, recordar que està prohibit el nudisme, alertar sobre els animals deslligats o bé regular grups de turistes han estat les accions més destacades.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Barcelona, preparada per a l'operació Estiu'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari