MediAmbient
'Encén el Nadal', enllumenat amb autosuficiència energètica a Aragó i Gran Via

Publicat el 16/12/2014

Un dels objectius del concurs és impulsar la implicació ciutadana en la campanya nadalenca, amb una ornamentació de carrers propera i original que s'identifiqui amb els valors del disseny i la innovació pels quals Barcelona és reconeguda internacionalment.

L'Ajuntament de Barcelona ha convocat enguany per primera vegada el concurs públic "Encén el Nadal", destinat a escollir el disseny de l'enllumenat del Nadal 2014 als carrers Aragó i Gran Via.

Aquesta iniciativa vol impulsar la implicació ciutadana en la campanya nadalenca, amb una ornamentació de carrers propera i original que s'identifiqui amb els valors del disseny i la innovació pels quals Barcelona és reconeguda internacionalment. També busca la dinamització econòmica a través de la promoció del sector professional del disseny i la indústria creativa, així com del suport al comerç ubicat en aquests carrers, Aragó i Gran Via, dos dels eixos principals de la ciutat.

Pel que fa a l'eficiència energètica, en la convocatòria del concurs es van incloure tots els requeriments indicats i supervisats des de la Direcció d'Autosuficiència Energètica i Coordinació de Serveis, de manera que els projectes es van realitzar amb fonts lluminoses de baixa potència unitària (LED's) i compleixen amb tots els criteris mínims detallats per a les instal·lacions d'enllumenat nadalenc a les vies públiques de Barcelona.

Al concurs "Encén el Nadal" s'han presentat un total de 28 projectes de disseny d'enllumenat nadalenc, 15 de professionals i 13 de novells, ja que el certamen contemplava aquestes dues categories diferenciades.

Estels i Sons

En la categoria Novell ha guanyat la proposta 'Els Estels de Nadal', de la jove estudiant d'arquitectura M. Clara Vidal Riera, que il·lumina el carrer Aragó en els trams compresos entre Bailèn i Aribau. En aquesta modalitat podien presentar-se els estudiants d'escoles d'arquitectura, enginyeria, disseny o arts plàstiques i titulats de les mateixes disciplines amb menys de dos anys des de la finalització dels seus estudis. El disseny que proposa M. Clara Vidal representa la tendresa i la màgia del Nadal amb la creació d'un mantell d'estels sobre el carrer Aragó i que s'encenen i apaguen en un suau moviment, evocant les estrelles que van guiar els tres reis mags per arribar a Betlem.

En la categoria Professional, dirigida a qualsevol professional vinculat al camp de la creació, entre ells arquitectes, artistes plàstics, dissenyadors i enginyers, el projecte guanyador ha estat 'Sons', de l' Estudi Emiliana Design, que està present en l'enllumenat de la Gran Via, en el tram entre els carrers Bailèn i Muntaner, amb una proposta que reprodueix en lletres il·luminades els sons onomatopeics més tradicionals d'aquestes festes.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari