MediAmbient
L'Ajuntament activa la fase d'emergència 1 del Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Neu i Gel davant l'inici de la nevada a la part alta de la ciutat

Publicat el 04/02/2015

L'Ajuntament de Barcelona manté activat el pla d'Emergència Municipal per a Neu i Gel i n'ha decretat la fase d'emergència 1 davant l'inici de la nevada als barris situats per sobre de la Ronda de Dalt. Preventivament, els equips municipals han estat aquesta matinada escampant sal pels carrers de la zona alta de la ciutat, per evitar l'acumulació de neu a carrers i serveis bàsics de la ciutat. Els equips continuen treballant a hores d'ara.

Actualment, a les zones altes de la ciutat hi ha algunes afectacions a la mobilitat perquè es troba tallada la carretera de l'Arrabassada des del Passeig de la Vall d'Hebron en els dos sentits de la marxa a causa de la calçada lliscant. Mentre que a la resta de la ciutat, la situació és de normalitat.

Els serveis municipals estan preparats amb fins a 590 tones de sal per a aquesta situació. A més, hi ha 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l'hivern, per a l'ús de veïns i particulars, distribuïts als carrers i places de la zona alta de la ciutat (als districtes de Les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, que en total representen més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l'acumulació de neu i glaç, el PAEM per Neu i Gel preveu la mobilització dels recursos de l'àrea d'Hàbitat Urbà - Medi Ambient i Serveis Urbans:

- 22 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal - amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 44 persones per torn- En cas de necessitat, tots els equips de baldeig i fins i tot alguns d´escombrada es poden reconvertir en equips manuals per escampar sal.

- 8 vehicles equipats amb pala llevaneus amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 16 persones per torn.

- 8 punts d´emmagatzematge de sal.

Paral·lelament, Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari.

Consells bàsics en cas de nevades a la ciutat

Des de l'Ajuntament, es recomana als ciutadans i ciutadanes, en cas que nevi, evitar l'ús del vehicle particular, en la mesura del possible, i utilitzar el transport públic, preferentment el metro. Especialment, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

Si s'ha de sortir de casa s'aconsella fer servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu.

Com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns, l'Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i no llençar neu acumulada als terrats, terrasses i balcons en cas que n'hi hagi cap a la via pública.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials: twitter @bcn_ajuntament

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari