MediAmbient
La nova xarxa de bus posa en marxa quatre línies més

Publicat el 15/09/2014

La implementació de la nova xarxa de bus de Barcelona continua el dilluns 15 de setembre amb l'entrada en servei de quatre línies

video

Concretament, s'implementen dues línies verticals, la V15 i la V17, i dues d'horitzontals, l'H14 i l'H16. D'aquestes, tres són de nova creació i la quarta, l'H16, és una ampliació. En total, aquests eixos sumen més de 42 quilòmetres de longitud i tenen 235 parades.

La V15 realitza el tram entre Barceloneta i Vall d'Hebron, passant per Via Laietana, el carrer de Balmes i Via Augusta i per la plaça de Catalunya. Aquesta nova línia substitueix la 16 i la 17. La V27, amb un recorregut des del passeig Marítim fins a Canyelles, substitueix la línia 71.

En les horitzontals, l' H14 uneix el Paral·lel amb Sant Adrià i l' H16, Zona Franca amb el Fòrum. Les línies convencionals 9 i 141 deixen de circular.

13 línies en funcionament

Amb aquestes noves implementacions ja són 13 les línies de l a nova xarxa de bus en funcionament, de les 28 previstes. Amb més de 128 quilòmetres de longitud, s'espera que unes 220.000 persones utilitzin aquestes 13 línies.

La reformulació va començar el 2012 amb l'objectiu de crear una xarxa integrada, més eficient, comprensible i útil.

"Els usuaris estan contents de la nova xarxa, volen que se segueixi ampliant i valoren la facilitat de comprensió d'aquest nou sistema, que segueix línies rectes" ha explicat Jaume Tintoré, director general d'autobusos i coordinador general de TMB.

Els autobusos tenen una freqüència de pas d'entre 5 i 8 minuts i operen de les 7.00 h a les 21.00 h.

Campanya de comunicació

Des de primers de setembre ja s'està desenvolupant la campanya de comunicació, amb el lema "Així avança Barcelona" per informar els usuaris.

Entre el 5 i el 20 de setembre, més de 250 informadors s'han desplegat a unes 600 parades, on reparteixen fullets i atenen consultes.

Més informació:

- Web Nova xarxa de bus

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari