MediAmbient
S'instal·len set nous circuits gimnàstics i lúdics per a la gent gran a la ciutat

Publicat el 04/11/2013 a les 19:00 h. - Redacció bcn.cat -

Són unes instal·lacions d'aparells a l'aire lliure dissenyades espacialment perquè les persones grans puguin fer un exercici adequat a les seves capacitats físiques, mobilitzant extremitats, guanyant equilibri i treballant l'elasticitat muscular.

Els circuits d'exercicis també s'acaben convertint en punts de trobada on les persones grans es poden socialitzar amb persones de la seva edat. Amb aquests nous circuits s'arribarà a les quinze instal·lacions d'aquest tipus a tota la ciutat. Cada circuit tindrà un dinamitzador prèviament format, vinculat als equipaments de gent gran dels districtes, que ensenyarà als usuaris el funcionament de la instal·lació i en recomanarà l'ús assidu.

La comissionada d'Alcaldia de la Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona, M. Assumpció Roset, ha recordat: "Tothom pot practicar activitat física segons les seves possibilitats i mai és tard per començar. La recomanació de practicar activitat física també s'ha de fer a persones fràgils o amb un índex de dependència important."

L'any passat 24.000 persones de totes les edats van participar en diverses caminades per la ciutat. El programa "Activa't als parcs" va tenir 1.200 participants i 23.000 persones més grans de 65 anys es van apuntar a les diverses activitats impulsades des dels clubs esportius municipals o des dels 53 casals de gent gran.

Podeu consultar aquí on s'ubiquen exactament els set nous espais lúdics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari