MediAmbient
Arriba la primavera!

Publicat el 24/03/2014 - Josep Bassas -

Amb l'arribada de la primavera els més de 80 parcs i jardins de la ciutat i també les plantes domèstiques es revitalitzen gràcies al bon temps. És el moment de retirar les flors seques i les branques mortes, de fer els trasplantaments necessaris i d'oxigenar la terra abans de començar a regar amb més freqüència.

Ja és primavera, i això es nota als espais verds de la ciutat, a l'arbrat urbà dels carrers i a les jardineres dels balcons. Només cal fixar-s'hi una mica per descobrir com broten els arbustos, veure el color de les primeres flors o seguir els insectes mentre volen de fulla en fulla.

Entre els diferents arbres dels parcs i jardins municipals també hi ha sorpreses, com les tipuanes o les xicrandes, que perden les fulles precisament a la primavera, al revés de la resta dels arbres, perquè provenen de l'hemisferi sud.

Cada vegada hi ha més gent que decideix tenir plantes i flors a casa, que necessiten poques atencions i donen vitalitat als balcons. "Treballar amb plantes et dóna moltes alegries perquè pots anar seguint el seu cicle vital. Et poden produir flors, fulles o fruits, i no cal ser un especialista. Tots podem fer una poda a les nostres plantes o fer una sembra de llavors per anar-les cuidant", explica Teresa Garcerán, tècnica del Departament d'Educació Mediambiental de l'Ajuntament de Barcelona.

Per aprendre les tècniques i atencions bàsiques de la jardineria domèstica, a la ciutat s'organitzen de manera itinerant els tallers "Fes de casa teva un jardí". La trobada té lloc un diumenge de cada mes als jardins més adequats segons l'època, i està obert a un centenar d'assistents, que hi poden aprendre a fer esqueixos, podar o abonar adequadament.

La primavera també és l'època per preparar i sembrar els horts urbans domèstics per poder recollir-ne verdures i hortalisses més endavant.

I pels que volen aprendre un nivell avançat en jardineria, el Centre de Formació del Laberint organitza cursos més extensos i més especialitzats oberts a tots els públics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Comença la primavera'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari