MediAmbient
Una biblioteca a peu de platja

Publicat el 18/08/2014 - Míriam Pina García -

La Biblioplatja neix de la idea de portar una biblioteca a peu de sorra perquè les persones que gaudeixen d'una estada a la platja puguin llegir sense necessitat de portar els llibres a sobre. És una iniciativa del Centre de la Platja, equipament municipal que té cura de l'educació ambiental del litoral barceloní, i de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

Novel·les, revistes, diaris, còmics o literatura infantil són algunes de les publicacions que es poden trobar als prestatges de la Biblioplatja, al passeig marítim. Fer-la servir és molt fàcil. Només cal portar el carnet d'identitat i deixar les dades personals, i automàticament es fa l'entrega d'un carnet de soci, vàlid únicament per aquest equipament i que permet gaudir d'una estona de lectura gratuïta.

La Biblioplatja fa, de mitjana, uns 30 préstecs al dia. La majoria d'usuaris que s'hi acosten són de Barcelona, i alguns d'ells són tan fidels que es beneficien del servei cada dia. Hi ha qui s'emporta els llibres a la tovallola i hi ha qui prefereix quedar-se a les instal·lacions i fugir de la calor. Això sí, tots els préstecs s'han de tornar al final del dia.

La Biblioplatja romandrà oberta de dimecres a diumenge, de 10 del matí a 19 hores i fins al 30 de setembre.

El Centre de la Platja ofereix més serveis

A banda de la Biblioplatja, l'equipament situat a la platja del Somorrostro també ofereix la Ludoplatja, un servei de préstec de material esportiu i lúdic que inclou pales, petanca, flotadors, pilotes o discos voladors. I a més a més, durant tot l'any ofereix un programa d'activitats que inclou rutes, xerrades i exposicions.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Biblioplatja'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari