MediAmbient
Renova les teves joguines!

Publicat el 22/11/2013

Del 9 al 20 de desembre se celebra la 1a edició del mercat d'intercanvi 'Renova les teves joguines'. Descobreix com participar-hi!

L'objectiu de "Renova les teves joguines" és promoure la sensibilització ciutadana envers la sostenibilitat de l'entorn i el respecte per al medi ambient tot intercanviant jocs i joguines.

Amb l'intercanvi reduïm residus i per tant minimitzem l'impacte ambiental: aconseguim joguines a canvi de donar-ne unes altres que els nostres infants ja no fan servir.

Els valors de l'intercanvi

  • Intercanviar és una forma d'establir relacions amb altres persones i fer amics.
  • Intercanviar és participar d'un comerç sostenible.
  • Intercanviar ens ajuda a dur a terme un consum responsable.
  • Intercanviar, en aquest cas, és també educar els nostres infants en el consum responsable i en la cura de les seves joguines.


Com participar?

Només cal triar aquelles joguines que teniu a casa i amb les quals ja no jugueu, i portar-les als punts d'intercanvi, on se us farà un inventari i us donaran els punts obtinguts per les joguines lliurades, que podreu fer servir el dia de l'intercanvi com a moneda social de canvi per aconseguir altres joguines que trobareu exposades. D'aquesta manera, donareu noves oportunitats a les joguines perquè hi juguin altres infants o persones adultes i vosaltres també n'aconseguireu d'altres que no havíeu tingut mai. Amb aquest intercanvi tothom hi surt guanyant i a més passareu una bona estona

Les joguines han d'estar netes i en bon estat. No s'acceptaran joguines brutes, trencades o deteriorades, ni joguines bèl·liques, així com peluixos o joguines que es venen com a regal publicitari. S'admetran un màxim de 10 jocs o joguines per infant. Totes les joguines han de tenir la marca CE com a prova que acompleixen la normativa europea de seguretat.

El dia de l'intercanvi, cada participant triarà les joguines que es vol endur, segons els punts de què disposi per adquirir-les. Per fer-ho, haurà d'entregar el valor en punts de cada joguina que vulgui fins a esgotar-los. Si us queden punts i no voleu més joguines, podeu regalar-los a qualsevol altre infant al qual potser li'n puguin faltar!

En Obrir document PDF aquest document adjunt trobareu informació sobre el sistema de punts, així com els punts d'intercanvi i les activitats relacionades.

"Renova les teves joguines" s'emmarca en les accions del "RENOVA" (Renova la teva roba) per al foment del consum conscient i la prevenció de residus, allargant la vida útil dels nostres objectes d'ús quotidià, de forma lúdica, creativa i col·laborativa.

És una iniciativa promoguda per equipaments municipals de l'àmbit del joc i l'educació lúdica de famílies amb infants, liderada per l'Espai Lúdic Ambiental per Famílies Parc de la Ciutadella, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari