MediAmbient
El solar de les Germanetes serà un gran pulmó verd amb equipaments

Publicat el 05/01/2015 - Cris Gibert -

Aquest any començarà la urbanització provisional del solar conegut com Espai Germanetes, ubicat a l'Eixample, a l'illa compresa entre els carrers del Consell de Cent, del Comte Borrell, de la Diputació i de Viladomat, on s'han d'instal·lar en un futur diversos equipaments públics.

L'Espai Germanetes està format per tres àrees: la microurbanització que ja està executada, la urbanització provisional i l'interior d'illa dels Jardins d'Emma de Barcelona, que també es reformarà.

La urbanització provisional serà un espai d'estada i de jocs que compartiran els infants, les famílies, els joves i la gent gran i que inclourà pistes esportives, zones de petanca, un rocòdrom infantil, un mur amb efecte mirall, taules de ping-pong, taules per a pícnic, un tatami polivalent i zona de gespa.

Una de les principals actuacions serà la d'enderroc del mur entre els Jardins d'Emma de Barcelona i el solar que s'hi annexa per tal de crear un únic i gran espai lliure que esdevindrà un nou pulmó per al barri de l'Esquerra de l'Eixample i on s'ubicarà El Bosquet de l'Eixample, una demanda veïnal.

El regidor del Districte, Gerard Ardanuy, que ha presentat el projecte davant els mitjans de comunicació, ha destacat que ara s'està redactant el projecte executiu i la previsió és que l'espai verd s'obri entre els mesos de juliol i setembre.

La proposta farà d'aquest espai un nou pol d'atracció per al barri. S'hi crearà un eix de pas per a vianants entre els carrers de Viladomat i del Comte Borrell, que ordena l'espai i les zones verdes.

El pressupost previst per a aquesta urbanització provisional serà de 500.000 euros, "la major part dedicada a la rehabilitació de l'interior d'illa i als arranjaments del solar que s'urbanitza provisionalment, una part del qual es reaprofitarà com a pati del futur institut", ha remarcat el regidor.

L'Institut Viladomat començarà a funcionar el curs 2015-2016

Una altra de les novetats en aquest entorn serà la creació de l'Institut Viladomat per al proper curs 2015-2016. Aquest nou equipament educatiu del districte està planificat amb una estructura de 3 línies d'ESO i 2 de batxillerat. El curs vinent farà una oferta de 60 places per a 1r d'ESO. Aquest institut obrirà inicialment en unes instal·lacions provisionals que se situaran al carrer del Consell de Cent, 127-129 (cantonada amb el carrer de Calàbria). Es preveu que la Generalitat de Catalunya executi l'edifici definitiu en el solar de les Germanetes per tal que entri en funcionament el curs 2016-17.

Vuitanta-dos habitatges de protecció oficial i amb diversos equipaments

L'Espai Germanetes serà un important pol d'equipaments, residencial i de zona pública. Aquest espai comptarà amb 82 habitatges de protecció oficial, una escola bressol, un casal de gent gran i un institut.

Pel que fa als habitatges, actualment el projecte de les dues promocions destinades a habitatges de lloguer social es troba en fase de redacció. Una es construirà al carrer del Comte Borrell, 159 i constarà de 35 habitatges. Es completarà amb una escola bressol municipal que ocuparà els baixos de l'edifici. El pressupost previst per a aquesta actuació és de 6 milions d'euros.

L'altra promoció constarà de 47 habitatges per a gent gran i estarà situada al carrer de Viladomat, 142 i també s'hi construirà un casal per a gent gran als baixos. El pressupost és de 5,5 milions d'euros.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari