MediAmbient
L'Ajuntament compensarà les emissions de gasos d'efecte hivernacle produïdes als consells plenaris

Publicat el 29/10/2012

Per lluitar contra l'escalfament global, es comptabilitzen els gasos d'efecte hivernacle associats a cada plenari i es compensaran beneficiant un projecte al Brasil, que utilitza biomassa de residus forestals com a combustible per a la indústria ceràmica local.

A partir d'octubre l'Ajuntament de Barcelona mesura les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) que es generen en la celebració dels consells plenaris de la ciutat i les compensa a través del projecte "Cenol and Telha Forte Ceramics witching fuel project", que utilitza biomassa de residus forestals en lloc de la massa forestal nadiva com a combustible per a la indústria ceràmica local a l'estat de Pará, al Brasil.

La iniciativa implica les empreses de ceràmica Cenol i Telha Forte, dues petites indústries de ceràmica que produeixen materials estructurals ceràmics com els maons per al mercat local de São Miguel de Guamá, a l'estat brasiler de Pará, que han canviat el combustible que s'utilitzava per coure els materials ceràmics - la fusta nativa del bioma amazònic- per biomassa provinent de residus agroforestals locals. Així es redueix la desforestació incontrolada de l'Amazones.

Aquest mecanisme, la compensació d'emissions, neix del Protocol de Kyoto, i permet neutralitzar total o parcialment les emissions de CO2 de qualsevol activitat, mitjançant la inversió en projectes d'eficiència energètica i energies renovables d'alta qualitat en països en vies de desenvolupament, regulats per la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic i amb certificacions que acrediten la seva validesa.

Per mesurar les emissions associades a un plenari, es té en consideració el tipus de sala, la seva superfície, l'enllumenat i el seu sistema de climatització i, de cada reunió concreta, es registra la durada de l'acte, el material lliurat, el nombre d'assistents i el seu tipus de mobilitat. S'estima que cada plenari pot tenir entre dues i tres tones de gasos d'efecte hivernacle associats.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari