MediAmbient
Ecoconsell

Eficiència i estalvi energètic a la llar > Aïllament

Alguns elements clau per obtenir una temperatura adequada són l'aïllament tèrmic i els complements per equilibrar la temperatura.

Un aïllament correcte permet reduir l'ús de calefacció a l'hivern i de refrigeració a l'estiu. Instal·leu, si és possible, doble finestra o doble vidre a les finestres; estalviareu un 25% d'energia i us protegireu, a més, contra la contaminació acústica. Tingueu en compte que el 40% de les fuites de calor es produeixen per finestres i vidres. Les fusteries, és millor si són amb ruptura de pont tèrmic.

Utilitzeu persianes i cortines: deixar entrar el sol al màxim a l'hivern permet estalviar calefacció, i impedir-ne el pas a l'estiu, estalviar molta refrigeració. Si podeu escollir, les proteccions solars externes permeten estalviar més energia que les internes.

Si us construïu o rehabiliteu una casa o un pis, no escatimeu en aïllaments en tots els tancaments. Els aïllaments permeten estalviar energia en la climatització i guanyar en confort!

En cas de detectar infiltracions d'aire en portes i finestres, podeu reduir-ne l'impacte mitjançant l'ús de materials senzills i barats, com la silicona o la massilla.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari