MediAmbient
El Pla Silenci es consolida per respectar la convivència

Publicat el 24/07/2014

Amb l'eslògan "sssplau, recorda que els veïns volen descansar", el Pla Silenci 2014 es desenvoluparà a tots els districtes de la ciutat per sensibilitzar de la problemàtica del soroll, focalitzat en l'oci nocturn, que és un dels motius principals de les queixes ciutadanes per sorolls.

Els agents cívics estaran desplegats per tots els districtes de la ciutat en horaris que varien en funció de les zones: de les deu de la nit fins les set del matí els dijous, divendres i dissabtes als eixos nocturns i amb un reforç especial durant tota la setmana a Ciutat Vella.

Prova pilot a l'Eixample

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers ha donat a conèixer les novetats d'enguany del Pla Silenci. A l'Eixample, concretament al xamfrà del Carrer Enric Granados amb la Diagonal, es durà a terme una prova pilot per avaluar els nivells de soroll causats per les terrasses, amb la intenció de prendre mesures que després s'incorporaran en les ordenacions singulars de l'ordenança de terrasses.

Així s'estan estudiant mesures com canviar-ne l'orientació, agrupar les taules de tots els locals, o també modificar els materials dels vetlladors per minimitzar el soroll.

També s'actuarà en zones tradicionalment menys problemàtiques com Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí o Sants-Montjuïc per evitar actituds incíviques.

Pel que fa als concerts a l'aire lliure, així com en les festes majors, se seguiran utilitzant limitadors acústics per controlar el soroll que arriba als habitatges propers.

Reforç especial a Ciutat Vella

A Ciutat Vella la campanya es reforçarà amb 8 agents cívics i s'instal·laran projectors amb la imatge del Pla Silenci en façanes i places. També es repartiran samarretes amb el lema "sssplau, recorda que els veïns volen descansar".

Els agents cívics recorreran els carrers de la Barceloneta, la plaça Reial, el passeig del Born i el Raval cada dia des de la mitjanit fins les quatre de la matinada de dilluns a dimecres i fins les cinc de dijous a dissabte per evitar que l'oci nocturn alteri el descans dels veïns.

Menys incidències per sorolls

Totes aquestes mesures estan donant els seus fruits. Segons dades de la Guàrdia Urbana, durant els sis primers mesos del 2014 s'han reduït un 9,86% les incidències per soroll a l'espai públic.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari