MediAmbient
El rellotge s'avança una hora

Publicat el 25/03/2014 - Redacció bcn.cat -

La nit del 29 al 30 de març, a les 2.00 hores, haureu d'avançar fins a les 3.00 hores les manetes del rellotge. El canvi d'hora és una mesura que s'aplica a una vuitantena de països del món per reduir el consum d'energia.

Del 29 al 30 de març dormirem una hora menys perquè a les dues de la matinada haurem d'avançar les manetes del rellotge fins que marquin les tres.

El gest respon a la mesura que segueixen una vuitantena de països de tot el món a la tardor i a la primavera per reduir el consum d'energia.

L'any 2001 es va aprovar una directiva europea que unificava els criteris del canvi horari a tots els països membres i establia, per tal de fer-los, el darrer diumenge de març i el d'octubre.

Segons estimacions de la Entidad Pública Empresarial del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, l'estalvi en il·luminació al sector domèstic pel canvi d'hora durant els mesos que té efecte (des de finals de març fins a l'octubre) és del 5%.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari