MediAmbient
T'ajudem a reciclar?

Publicat el 10/04/2013

L'Ajuntament està duent a terme una campanya informativa porta a porta per explicar els barcelonins com fer la recollida de la matèria orgànica.

L'Ajuntament de Barcelona està duent a terme des del mes de gener i fins al mes de maig una campanya informativa per fomentar la separació de la matèria orgànica.

En aquest sentit, un grup d'informadors s'adrecen diàriament a veïns i comerços per resoldre dubtes de quins residus s'han de dipositar en el contenidor marró i disminuir així els impropis d'aquest, amb especial atenció al vidre, un residu que dificulta el procés posterior de reciclatge i que, a més, produeix un problema de contaminació acústica durant la recollida del contenidor marró a la nit.

Campanya als veïns
Pel que fa a la realització de la campanya porta a porta als veïns i veïnes de la ciutat, fins a 24 informadors s'adrecen cada dia als barris que tenen un índex superior al 20% d'impropis en el contenidor marró.
Com a element incentiu, s'ofereix una bossa de compost (fins a 75.000 unitats).


Campanya als comerços
Durant el període de la campanya es visitaran 500 comerços identificats pel seu grau d'incompliment en la separació de residus.

Altres accions de comunicació
La campanya també vol arribar al públic infantil, i és per això que s'han creat un joc i una exposició itinerant amb el nom "Continuem el cicle de la matèria orgànica".

El joc consisteix en construir un trencaclosques que es divideix en sis escenes que representen les fases del cicle: generació de restes orgàniques a les llars, dipòsit de les restes en els contenidors, recollida dels residus amb els camions de la recollida selectiva, transport a les plantes de tractament, generació del compost que s'utilitza per a l'agricultura i producció d 'aliments frescos.
Aquest recurs educatiu s'ofereix a través de La Fàbrica del Sol i de l'Agenda 21 Escolar, i n'hi ha dues versions: una gegant per a festes populars (5x5) i una altra per a centres escolars (3x3).

Pel que fa a l'exposició, està formada per 12 plafons que informen i donen dades del cicle de la matèria orgànica, i està pensada per arribar també a un públic més adult, ja que s'ofereix en itinerància a demanda tant d'escoles com d'equipaments municipals.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari